Естонският правосъден министър Рейнсалу предаде символично на министър Цачева Председателството

...
Естонският правосъден министър Рейнсалу предаде символично на министър Цачева Председателството
Коментари Харесай

Председателството на Съвета по правосъдие в Европа бе символично предадено на България

Естонският правосъден министър Рейнсалу съобщи алегорично на министър Цачева Председателството на Съвета ПВР-Правосъдие.

Министърът на правораздаването на Естония Урмас Рейнсалу съобщи на министър Цецка Цачева чукчето на Председателството на Съвета ПВР -Правосъдие - знак на приемствеността сред държавите-членки.

Това стана преди минути в Брюксел по време на последното постоянно съвещание на Съвет по „ Правосъдие и вътрешни работи " в границите на Естонското председателство. За първи път страната ни ще бъде Председател на Съвета на Европейски Съюз от януари 2018 година, в продължение на 6 месеца.

Естонският правосъден министър подари на министър Цачева чадър с благопожелание да я пази от вътрешнополитически стихии, „ тъй като най-съществен е мирът вкъщи ".

На собствен ред българският правосъден министър съобщи, че дружно с сътрудниците ни от Триото Председателства - Естония, България и Австрия, ще продължим в дух на последователност и поредност политиките на Европейския съюз в област Правосъдие. „ Ще търсим точния баланс за намирането на градивни и работещи решения ", сподели още тя. И напомни, че от основно значение за България и за идното председателство е обезпечаването на дейно, бързо и заслужено правораздаване по цивилен и наказателни каузи, учредено на взаимното доверие в правните системи на страните членки.
Като главен приоритет министър Цачева открои построяването на Службата на Европейския прокурор.
В тази връзка по-рано през днешния ден тя се срещна с италианския си сътрудник Адреа Орландо от който потърси поддръжка за разширението на обсега на европейската прокурорска работа, както и за реализиране на общ метод по регламента Брюксел IIA.

Представяйки другите целите на България за идното председателство, министър Цачева подчертава върху провеждането на договаряния с Европейския парламент по предложенията, свързани с усъвършенстването на механизма за продан на информация за съдимост на жители на трети страни, битката с изпирането на пари, взаимното признание на решения за застраховане и конфискация, както и по Регламента за организацията Евроюст.

В нашия фокус ще бъдат също предложенията за Регламент по отношение на компетентността, признаването и осъществяването на решения по брачни въпроси и въпроси, свързани с родителската отговорност, и по отношение на интернационалното похищение на деца, Директива по отношение на рамки за превантивно преструктуриране, даване на втори късмет и ограничения за повишение на успеваемостта на процедурите за преструктуриране, неплатежоспособност и опрощаване на отговорности.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР