Естонските власти наложиха забрана за влизане в страната на членове

...
Естонските власти наложиха забрана за влизане в страната на членове
Коментари Харесай

Естония забрани на членове на Хизбула, подкрепящи тероризма, да влизат в страната

Естонските управляващи постановиха възбрана за влизане в страната на членове на Хизбула, които поддържат тероризма, съобщи външният министър Урмас Рейнсалу, представен от ТАСС.

,,Движението Хизбула съставлява сериозна опасност за интернационалната сигурност, и затова за сигурността на Естония ", съобщи министърът

Въвеждайки наказания, поддържаме метода на Съединени американски щати, Англия, Нидерландия, Германия, Литва, Латвия и други наши сътрудници, съгласно който Хизбула употребява терористични средства и съставлява опасност за сигурността на доста страни, добави той.

Според взетото решение Естония ще наложи възбрана за влизане на тези членове на Хизбула, който по данни на естонските управляващи, правят дейности в поддръжка на тероризма, с което слагат под опасност интернационалната сигурност и сигурността на Естония. Към такива дейности се причисляват осъществяването на терористични актове, опити за присъединяване в тях, а също по този начин помагачество и подстрекаване за осъществяването им.

Списъкът с лица, против които ще работят глобите, ще бъде одобрен със заповед на външния министър.

През 2013 година Европейският съюз включи военното крило на Хизбула в листата на терористичните организации, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР