Естонски сайт за обществени инициативи пусна декларация, събираща подкрепа за

...
Естонски сайт за обществени инициативи пусна декларация, събираща подкрепа за
Коментари Харесай

Събират гласове за излизането на Естония от ЕС

Естонски уебсайт за публични начинания пусна декларация, събираща поддръжка за излизането на Естония от Европейски Съюз, заяви EA Daily.

Идеята е документът да получи поддръжка от най-малко хиляда гласа. Тогава въпросът би трябвало да бъде издигнат за разискване в Народното събрание.

Предложението е на деятел от Националната консервативна партия. Според Кено Пълцам референдумът, с който страната утвърди влизането в Европейски Съюз, е недействителен.

Той упорства, че самодейността тогава е била подкрепена от по-малко от половината жители. За това и е значимо да се провежда нов референдум по въпроса.

Пълцам разгласи, че допитването ще реши, дали страната ще продължи своето участие в Европейски Съюз или ще върне своя суверенитет. Документът е събрал поддръжка на над гласа.

Други народни представители към този момент оповестиха, че е значимо да стартира полемика в Народното събрание, с цел да може страната още веднъж да взима суверенни решения. Това беше оповестено от Март Хелми, който изясни, че множеството представители от неговата група не са съперници на Европейски Съюз, само че упорстват групата да промени метода, по който взима решения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР