Естонски работници спасиха вълк от река Пярну. Отначало не си

...
Естонски работници спасиха вълк от река Пярну. Отначало не си
Коментари Харесай

Естонски работници спасиха „куче”, което се оказа вълк

Естонски служащи избавиха вълк от река Пярну. Отначало не си дали сметка, че е вълк и от самото начало си мислели, че избавят огромно куче, написа Би Би Си.
Мъжете работели на язовира Синди, когато забелязали животното, попаднало в ледени води.
След като си пробили път през леда, с цел да го вземат, решили да го откарат в клиника за здравна помощ. Едва там станало ясно, че са качили в колата си див звяр.
От Естонския съюз за отбрана на животните споделиха, че вълкът е бил с ниско кръвно налягане и най-вероятно на това се дължало и спокойното му държание по отношение на служащите.
„ Трябваше да го носим над леда. Тежеше много. Беше спокоен, заспа върху краката ми. Когато желаех да го настаня по-удобно, той надигна главата си към мен за момент”, описа единият от мъжете.
Първоначално у ветеринарите в клиниката се породили подозрения по отношение на размера на „ кучето”, само че по-късно локален ловджия удостоверил, че това е млад вълк, на възраст към година.
Екипът на клиниката решил да вкара животното в клетка, тъй като не знаел по какъв начин ще реагира, откакто се съвземе.
От Естонския съюз за отбрана на животните поели разноските за лекуването и вълкът се възстановил за ден.
След като са му сложили джипиес, той е бил пуснат назад на независимост в дивата природа.
„ Щастливи сме, че всичко завърши добре и желаеме да благодарим на всички, които помогнаха – само че най-много на хората, които избавиха вълка, и лекарите в клиниката, които не се опасяваха да го лекуват и хранят”, споделиха от съюза.
Горите на Естония са дом на стотици вълци. На шепа от тях обаче са били сложени чипове през последната година. По принцип заобикалят контакт с хората.
През 2018 година пък няколко естествени организации дефинираха вълка за национално животно на Естония.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР