Естония съкращава броя на руските дипломати, работещи в страната до

...
Естония съкращава броя на руските дипломати, работещи в страната до
Коментари Харесай

Естония реже броя на руските дипломати в страната

Естония редуцира броя на съветските дипломати, работещи в страната до 1 февруари , оповестява ТАСС.

Министерството на външните работи е уведомило съветския представител в балтийската страна това.

" Днес Естония уведоми посланика на Руската федерация за решението, което значи, че Русия би трябвало да понижи броя на своя личен състав до 1 февруари 2023 година Целта на решението е да се реализира паритет в личния състав на посолството , което значи, че броят на длъжностите в съветските и естонските представителства, настоящи в столиците, ще бъдат равнопоставени ", разясняват от ведомството.

Естонските дипломати означиха, че броят на чиновниците на съветското посолство би трябвало да бъде понижен до осем " дипломатически длъжности " и 15 " командировани членове на административен, механически и обслужващ личен състав ".
 Парламентът на Естония разгласи Русия за терористичен режим
Парламентът на Естония разгласи Русия за терористичен режим

Русия - за страна, която поддържа тероризма, а Путин - за опасност за мира както в Европа, по този начин и в целия свят

Според външния министър на Естония Урмас Рейнсалу в светлината на спора в Украйна съветското посолство " не се занимава с насърчаване на естонско-руските връзки " , тъй че " няма учредения " посолството да работи в настоящия си състав.

" От началото на спора в Украйна Естония сведе двустранните си връзки с Руската федерация до абсолютния най-малко. През пролетта затворихме съветските консулства в Нарва и Тарту и експулсирахме трима дипломатически слуижтели от съветското посолство. Сега слагаме ограничаване на броя на съветските дипломати, работещи в Естония, с цел да реализираме паритет. Днешната стъпка е в корелация с ниската точка на нашите връзки като цяло ", уточни той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР