Естония обяви, че няма да поднови разрешението за пребиваване на

...
Естония обяви, че няма да поднови разрешението за пребиваване на
Коментари Харесай

Ръководителят на Руската църква в Естония трябва да напусне страната на 6 февруари

Естония разгласи, че няма да възобнови разрешението за престояване на предстоятеля на Руската православна черква в страната. Властите в страната декларираха, че това се случва поради " очевидната му поддръжка за войната на Русия в Украйна ". Те считат още, че митрополит Евгений от Московската патриаршия е бил неведнъж помолен да спре да пази нашествието и да отразява възгледите на Кремъл.

 

 
Това въобще не е обвързвано с църквата, фактът, че виждаме заплаха в църквата, е обвързван с съответна персона. Със сигурност не е обвързвано с религиозното придвижване като цяло, не виждаме никакъв проблем там.
Индрек Ару, шеф на естонската гранична защита

Министерството на вътрешните работи съобщи, че решението е от съображения за национална сигурност. Духовникът отхвърля да съставлява опасност за Естония.

 
Против съм всевъзможен тип война. Това към този момент беше казано в нашите послания, тъй че няма какво ново да прибавя тук.
Митрополит Евгений, глава на Руската православна черква в Естония

Митрополитът би трябвало да напусне Естония, когато изтече разрешението му за престояване на 6 февруари. Нахлуването в Украйна е изключително сензитивен въпрос в някогашните руски балтийски страни, в които към момента има обилни рускоезични малцинства.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР