Естония наложи забрана за влизане в страната през следващите пет

...
Естония наложи забрана за влизане в страната през следващите пет
Коментари Харесай

Киркоров в черния списък на Естония, получи забрана влизане за 5 години |

Естония наложи възбрана за влизане в страната през идващите пет години на родения във Варна, България, национален актьор на Руската федерация Филип Киркоров, написа естонският Kroonika в понеделник. Вкарването на Киркоров в черния лист на прибалтийската страна е поради поддръжка на артиста за режима на Путин. Подобни забрани са наложени и на други съветски реализатори, подкрепящи Кремъл, в медиите в същия подтекст се появи името на Полина Гагарина.

Забраната за Киркоров бе наложена откакто през последните дни имаше спекулации за това дали плануваният за 27 май концерт на изпълнителя в ледената зала „ Тондираба “ в Талин ще се състои. Срещу идването на до неотдавна обичания на естонската аудитория Киркоров бяха пуснати няколко подписки с по хиляди подписи. Гневът на естонците провокираха медийните изяви на любимеца им, в които той оправдаваше съветската експанзия в Украйна. Според създателите на подписката прокремълският реализатор не може да пее в Естония в миг, в който Русия води война в Украйна.

„ Трябва да призная, че аз не зная прекомерно добре съветски език, само че съм гледала неговите концерти в YouTube и забелязах годишните му осъществявания за годишнината от окупацията на Крим, които се провеждат персонално от президента Путин. Аз не съм срещу музиката, нямам проблем с неговите възгледи, само че полезностите на Киркоров не се вписват тук. В същото време, в което в Украйна убиват мирни поданици, деца, дами – това е неприемливо. “ – споделя Анна-Май Нагел, една от инициаторките, настояващи за анулация на концерта в Талин.

По естонското законодателство с цел да бъде задвижена една петиция за решение би трябвало да има най-малко 4 хиляди подписа, Анна-Май Нагел внесе на 26 март в талинското кметство съвсем 7000. В случай на повреждане на контракта с кметството за залата „ Тондираба “ уредниците обмисляха друга сцена за концерта. Сега обаче провеждането му ще стане невероятно поради възбраната на Киркоров да влезе въобще в страната. Петгодишна възбрана е наложена и на Полина Гагарина, която трябваше да има концерт в Естония през септември.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР