Естония, Литва и Латвия настояват търговска верига да изтегли от

...
Естония, Литва и Латвия настояват търговска верига да изтегли от
Коментари Харесай

Литва, Латвия и Естония искат да се спре продажбата на стоки със съветски символи

Естония, Литва и Латвия упорстват комерсиална верига да изтегли от магазините си продаващите се в тях артикули с надпис " Съюз на съветските социалистически републики " и с герба на Съветския съюз, заяви изданието Каспаров.ru.

Властите на трите страни са изпратили взаимно писмо по проблема до комерсиалната компания, работеща в Съединени американски щати.

Под знака на руските знаци са осъществявани ужасни закононарушения, обръща се към компанията посланикът на Литва в Съединени американски щати Роландас Крисчюнас.

Продажбата на такива предмети показва липса на човешка честност, показва един от създателите на писмото.

Литовският дипломат в Съединени американски щати Роландас Крисчюнас позволява, че компанията не е имала желание да обиди някого с потреблението на руска символика. Но по думите му, без значение от това, тениските и другите артикули със руска символика би трябвало да бъдат изтеглени от магазините неотложно.

Припомняме, през 2006 година ПАСЕ одобри резолюция, осъждаща комунистическите режими, чиито жертви са по-многочислени от тези на хитлеризма.

През 2009 година Европейският парламент одобри резолюция за европейската съвест и тоталитаризма, с която комунистическите режими бяха наказани паралелно с нацизма.

През 2015 година представители на Естония, Латвия, Литва и още 5 страни - Полша, Чехия, Словакия, Унгария и Грузия, настояха с обща декларация да бъде основан интернационален орган за следствие на закононарушенията на комунизма.

Представителите на 8-те страни показват, че нацистките закононарушения са получили оценка в интернационалния арбитражен съд в Нюрнберг, само че тези на комунистическите режими не влизат в компетенциите на никой интернационален орган. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР