Естония избра Люксембург да пази резервните копия от данните на

...
Естония избра Люксембург да пази резервните копия от данните на
Коментари Харесай

Естония ще пази копие на е-държавата в Люксембург

Естония избра Люксембург да пази аварийните копия от данните на държавното управление, създавайки там първото по рода си " осведомително посолство ", заяви министър председателят Юри Ратас, представен от EUObserver.

Там ще се пазят копията на здравните данни на популацията, демографска и бизнес информация. Институцията ще стартира да работи до края на годината. Люксембург имал най-хубавата инфраструктура, въпреки и други страни да са били премисляни като разновидности, посочи министър председателят, без да ги посочва. Споразумението сред двете страни е било подписано през юни.

" Ако изгубим цифровите архиви, край със страната. Не пазим хартиени копия ", съобщи Сиим Сиккут, основният консултант на държавното управление за осведомителните и информационните технологии.

Той посочи, че концепцията на " посолството " е да бъде запас при катаклизми в Естония – проблем със сървърите, естествено злополучие или хакерски атаки. Тези рискове са и повода копията да се пазят в друга страна. Те дават и опция държавното управление да продължи да работи, в случай че няма власт на територията на страната. Сиккут напомня, че по време на руската окупация е имало естонски кабинет в заточение.

Те не са качени на частен хостинг, тъй като държавното управление желае да резервира цялостния си надзор върху тях. " Частни облачни услуги като тези на " Google ", на " Амазон ", на който различен се сетите, не са алтернатива за нас. В тях нямаме надзор ", споделя Сиккут. " Но материалните посолства в чужбина са наша територия. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР