Естония депортира организатора на марша Безсмъртния полк на своя територия

...
Естония депортира организатора на марша Безсмъртния полк на своя територия
Коментари Харесай

Талин изгони организатора на марша на Безсмъртния полк в Естония |

Естония депортира уредника на марша Безсмъртния полк на своя територия Алексей Есаков, заяви Естонската работа за вътрешна сигурност (KaPo).

„ Непредизвикана война на Русия в Украйна беше предшествана от редовно и дълготрайно разпалване на ненавист. Ние одобряваме тази опасност доста съществено. Днес Естония изгони съветския жител и дълготраен подбудител Алексей Есаков. “ – обявиха публично от КаРо в профила си в Туитър и демонстрираха фотоси с напускането на страната от Есаков.

Депортираният е жител на РФ, член на управлението на нестопанската социална организация „ Руските съотечественици на Европа “. В свои изявления след 24 февруари 2022 Есаков оправдаваше съветската експанзия в Украйна, съгласно КаРо има данни, че е забъркан в контрабанда в Източна Украйна.

Посолството на Руската федерация в Талин заяви, че тази година маршът на т. н. Безсмъртен полк ще се организира онлайн по интернет. Властите на балтийската страна оповестиха за възбрана, считано от 26 април до 10 май на обществените събрания с потребление на враждебна символика, за каквато се считат георгиевските лентички, буквата Z, флаговете на Русия и Съюз на съветските социалистически републики, както и руската военна униформа.

Russia’s unprovoked war in Ukraine was preceded by systematic and long term incitement of hatred. We take this threat very seriously. Today Estonia expelled Russian citizen and long-time provocateur Alexey Esakov.
— Kaitsepolitseiamet (@kaitsepolitsei)
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР