Естонецът От Тенак с Хюндай i20 води след втория ден

...
Естонецът От Тенак с Хюндай i20 води след втория ден
Коментари Харесай

От Тенак води след втория ден на рали Нова Зеландия

Естонецът От Тенак с " Хюндай i20 " води след втория ден на рали Нова Зеландия, 11-и кръг от международния авто шампионат.

Тенак е водач във краткотрайното класиране след 7 от общо 17 скоростни прави с време 1:36:48.6 час.

Надпреварата беше извънредно оспорвана в изминатите 158.56 спортни километра, като първите четирима финишираха в границите на 7.2 секунди.

Втори единствено на 2 десети от секундата Елфин Евънс (Великобритания) с " Тойта Ярис ", трети на 6.7 секунди е защитаващият международната си купа от предходната година Себастин Ожие (Франция) с " Тойота Ярис ", а половин секунда зад него е лидерът в генералното класиране за сегашния сезон Кале Рованперя (Финландия) също " Тойота Ярис ".

Белгиецът Тиери Нювил с " Хюндай i20 ", който завоюва предходното съревнование от календара  - рали " Акрополис " в Гърция, имаше проблеми в първите скоростни прави и на два пъти се завъртя на трасето, откакто загуби надзор върху автомобила, само че след промяна в окачването съумя да стабилизира карането си и приключи деня на шестото място с пасив от 45.6 секунди. Нювил е  трети в общото подрежданет за 2022 година след Рованперя и Тенак.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР