Естонецът От Танак увеличи аванса си на рали Германия, 10-и

...
Естонецът От Танак увеличи аванса си на рали Германия, 10-и
Коментари Харесай

Танак увеличи аванса си на рали "Германия", лидерът в шампионата отпадна

Естонецът От Танак усили задатъка си на рали " Германия ", 10-и кръг от международния шампионат. Пилотът на " Форд " за втори ден сподели най-хубаво каране и се защищити от произшествия и механически проблеми.

Танак има преднина от 21.4 секунди пред Андреас Микелсен със " Ситроен ", която набъбна съществено при прекосяването на деветте стадия в съботния ден.



До обяд норвежецът се държеше на минимална отдалеченост, като даже съумя да върне 1.5 секунди на Танак в стадия Панцерплат. В края на деня обаче Микелсен позволи неточност и се завъртя, поради което изгуби близо 15 секунди, а от там пристигна и солидното му закъснение.

Драма имаше с водача в международния шампионат Тиери Ньовил. Звездата на " Хюндай ", който се изравни в класирането със Себастиен Ожие след рали " Финландия ", а в Германия даже водеше за малко беше спрян от проблем в окачването.

SS9/10: Neuville out - https://t.co/1MMjSuviLhpic.twitter.com/Ffa2ochaMn
— WRC (@OfficialWRC) August 19, 2017

Още в първата скоростна права за деня Ньовил счупи задното ляво колело: " Сякох един завой много повече, в сравнение с трябваше и се чу доста мощен удар. Веднага ми стана ясно, че сме счупили окачването. Много скърбя, тъй като бях бърз ", сподели белгиецът.

Неговото отпадане даде огромен късмет на противника му Ожие. Той се изкачи на трето място, като след грешката на Микелсен е единствено на 8 секунди зад него.

" Държа добър темп и се усещам чудесно в колата. Не знам обаче дали си коства да пожертвам, с цел да взема с три точки повече. Мисля да очаквам до пауър стейджа ", сподели Ожие.

 Себастиен Ожие би трябвало да се опази от проблеми на следващия ден и може да направи огромна крачка към отбраната на купата си.
© EPA

Себастиен Ожие би трябвало да се опази от проблеми на следващия ден и може да направи огромна крачка към отбраната на купата си.

Проблемите продължиха и за Яри-Мати Латвала. Звездата на " Тойота ", който имаше недостатък в мотора и изгуби мощ в петък, в събота се оплака от проблем с ръчната спирачка: " Просто не работи, а по тези противоположни завой е доста мъчно без ръчна спирачка ".

Латвала се движи седми на голямо закъснение, само че сподели страхотна скорост в събота, печелейки няколко стадия. Това му дава огромни шансове за пауър стейджа, който да му разреши да вземе скъпи точки.

В неделя предстоят четири скоростни прави – по две прекосявания на Лосхайм ам зее и Санкт Венделер ланд, с обща дължина съвсем 52 км.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР