Естествено, натуралният мед е незаменимо средство при простуда, но той

...
Естествено, натуралният мед е незаменимо средство при простуда, но той
Коментари Харесай

Медът удря по зъбите и черния дроб

Естествено, натуралният мед е незаменимо средство при настинка, само че той не трябва да се нагрява, защото при температура на 45 градуса стартира разрушение на потребните ферменти, а при температура над 60-80 градуса се образува вещество, наречено хидроксиметилфурфурол. А то е прието за евентуален канцероген, рисков за черния дроб. Затова в никакъв случай не добавяйте мед в тестото, а залейте с него към този момент готовите тестени и охладени сладкиши. По същата причина не следва да пиете прекомерно парещ чай или мляко с мед. Да не забравяме, че също така медът е и мощен алерген.

Педиатрите предлагат да започнете да давате на децата си мед, чак когато навършат една годинка и когато се убедите, че детето няма алергия към този артикул. И не на последно място, медът може да повреди зъбния гланц, защото зъбите се унищожават освен от захарозата, а и от натуралните захари като фруктозата. И най-качественият мед има много висок гликемичен показател, т.е., от него може да се пълнее.

Той вреди на зъбния гланц и от време на време даже повече, в сравнение с елементарната захар, предизвестяват стоматолозите. Медът е гъст и се задържа по-дълго време в устната празнина. Затова, в случай че сте пили чай с мед, безусловно изплакнете доста добре устата си.

Яна БОЯДЖИЕВА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР