Естествената келтска морска сол е различна от многото рафинирани видове

...
Естествената келтска морска сол е различна от многото рафинирани видове
Коментари Харесай

Келтска сол: Невероятно полезна и богата на минерали

Естествената келтска морска сол е друга от многото рафинирани типове сол на пазара. В рафинираната сол няма минерали, които са носителите на удобни за здравето изгоди, до момента в който в келтската има в обилие.

Освен това в рафинираната сол се съдържат нездравословни химикали и добавки вследствие на преработката. Келтската от своя страна съдържа 82 минерала, нужни на човешкото тяло, за оптимално здраве и дългоденствие.

Тази невероятна морска сол е естествено събирана в Бретан, Франция, покрай Келтско море. Географската ориентировка на Атлантическия океан и климатичните условия в района играят значима роля в неповторимата композиция от морски минерали и качеството на добитата сол.

Келтският способ за събиране на тази сол е на над 2000 години и е от решаващо значение за запазването на естественото й положение. Процесът се поддържа от актуалните стандарти за надзор на качеството. Естествената сол е детайл, който оказва помощ да се контролира наличието на вода в организма. Това е от изключителна значимост за здравето.

Въпреки че рафинираната сол може да аргументи високо кръвно налягане, естествената келтска сол, с подобаващ банкет на вода, може да помогне да се стабилизира неравномерният сърдечен темп и да се възстановява кръвното налягане. С други думи, в случай че имате ниско кръвно налягане, приемането на келтска морска сол може да помогне за повишението му.

Келтската морска сол е изключително потребна за диабетици, тъй като оказва помощ да се балансират кръвните захари.

Това, несъмнено, са оскъдна част от изгодите за нашето тяло. Естествената келтска морска сол е в светлосив цвят, който идва от морските минерали и глина, намиращи се в солените площи.

Глината йонизира минералите в солта, което я прави още по-полезна. Освен това усетът й е непостижим. В кулинарния свят се смята за най-качествената налична сол.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР