Eстер Херитсен е обещаващото име на новата нидерландска литература, особено

...
Eстер Херитсен е обещаващото име на новата нидерландска литература, особено
Коментари Харесай

"Жажда" от Eстер Херитсен

Eстер Херитсен е обещаващото име на новата нидерландска литература, изключително след огромния триумф от 2000 година на сборника й с разкази Bevoorrecht bewustzijn ( " Привилегировано схващане " ). Първата нейна книга, преведена на български език - романът " Жажда ", излезе през февруари. Тя е самобитен опит за разбор на комплицираните психически връзки сред майка и щерка. На Елизабет й остава малко живот и тя взема решение да прекара последните си дни с щерка си Коко, с която не е била изключително близка. Динамиката в романа идва от множеството разговори и забавния сюжет, в същото време няма непотребен драматизъм, единствено човешко схващане на комплицираните и разнородни персонажи.

Естер Херитсен води известна седмична колонка в телевизионния указател VPRO, а в последно време написа и кино сюжети. Нейният сюжет на " Инстинкт " (2019) откри Нидерландския народен кино фестивал, той беше и нидерландската кандидатура за " Оскар " през 2019 година

Издателство ICU, превод от нидерландски Мария Енчева, цена 14.90 лева

Читателите на " Дневник " могат да купят книгата със специфична отстъпка от 10% в Ozone.bg. Използвайте код Dnevnik10 и поръчайте книгата с безвъзмездна доставка тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР