Еспаньол постигна историческа победа с 1:0 над Барселона в първа

...
Еспаньол постигна историческа победа с 1:0 над Барселона в първа
Коментари Харесай

Мач за историята! Меси пропусна дузпа, а "Барса" се провали в дербито срещу "Еспаньол"

" Еспаньол " реализира историческа победа с 1:0 над " Барселона " в първа среща сред двата отбора от 1/4-финалната фаза в шампионата за Купата на Краля в Испания. " Синьо-белите " победиха в градското дерби за първи път от 2009 година насам, като в предходните 19 конфликта бяха изгубили цели 16 пъти.

В допълнение - на стадион " Ел Прат " бе спряна и фамозната серия на " блаугранас " от поредни срещи без проваляне във всички шампионати през сегашния сезон, която остава в историята с цифрата 29. " Еспаньол " е едвам вторият отбор, който намира по какъв начин да победи Меси и компания от началото на акцията, а другият е " Реал " Мадрид, спечелил Суперкупата на Испания през август против " каталунците ".

--> Въпреки че " Барселона " имаше самодейността и по-чистите положения през целия мач, домакините стигнаха до впечатляващия триумф с гол на резервата Оскар Мелендо в 88-ата минута. 20-годишният младок показва самообладание и превъзходен завършващ удар в наказателното поле, засичайки подаване на десния бек Марк Наваро от фланга. Голът е първи за Мелендо с екипа на мъжкия отбор на " синьо-белите ".

Сряда вечер несъмнено не бе добра за Лео Меси. Още в първите минути на дуела той имаше три благоприятни условия да стреля от директен свободен удар, само че нито един път не уцели вратата. Далеч по-фрапантен обаче бе неговият пропуск в 62-ата минута, когато извърши дузпа, само че вратарят Диего Лопес направи ослепително спасяваме с лявата ръка.

Другият голмайстор на " блаугранас " Луис Суарес стартира срещата на аварийна пейка и влезе в игра в 59-ата минута. Уругваецът обаче не получи нито един първокласен късмет да показва отличната си голова форма.

Друга част от статистиката, в която " Еспаньол " се разписа с първа победа, са мачовете против " Барса " на " Ел Прат ", където " синьо-белите " се реалокираха през 2009 година. Оттогава насам " Барселона " бе спечелила 6 пъти в 10 мача на това оборудване, както и в последните 6 дербита на Каталуния.

Наставникът на " блаугранас " Ернесто Валверде, чието име е изписано над вход №89 на " Ел Прат ", бе посрещнат с бурни овации от почитателите по трибуните, поради постигнатото като футболист и треньор на " синьо-белите ". Сега обаче той би трябвало да откри метод по какъв начин актуалният му отбор да направи цялостен поврат в реванша на " Камп Ноу ", който ще се играе на 25 януари и ще бъде излъчен директно по bTV Action от 22:30.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР