Еспаньол игра добре в домакинството си срещу Виляреал, но отстъпи

...
Еспаньол игра добре в домакинството си срещу Виляреал, но отстъпи
Коментари Харесай

Еспаньол приближи дъното след нова загуба от Виляреал

Еспаньол игра добре в семейството си против Виляреал, само че отстъпи с минималното 0:1 в дуел от 14-ия кръг на Ла Лига. Мачът бе от значително значение за “синьо-белите ”, които започнаха вечерта в сериозно положение на 16-о място в класирането и единствено на две точки над зоната на изпадащите.  

Освен в борба за точки Еспаньол излезе и да вземе реванш от Виляреал, откакто в последния си мач против същия противник загуби с пагубно с 1:5. 

Домакините осъзнаваха значимостта на срещата и започнаха мощно. Само за първото полувреме “синьо-белите ” насочиха шест удара и извършиха четири ъглови удара. Автори на множеството рискове бяха Хоселу и Кейди Баре. 

През първата част Виляреал разчиташе повече на владеенето на топката и на няколко пъти упражни преса в половината на противника. Все отново “Жълтата подводница ” на няколко пъти проби защитата на Еспаньол и Алберто Морено направи пропуски пред вратата на Бенжамен Лекомт. 

Двата тима демонстрираха динамична игра, само че се отдръпнаха на почивката без да си разменят попадение. 

През второто полувреме нещата не се трансформираха. Еспаньол се опитваше да атакува стихийно, а Виляреал разчиташе на контрола над топката. Тактиката на гостите в първите минути след подновяването на играта се оказа по-ползотворна и те откриха резултата в 64-ата минута, когато след блъсканица в наказателното поле на Еспаньол стражът Лекомт си означи автогол. 

Домакините пробваха да изравнят до края на срещата, само че не им стигнаха силите и разумно изгубиха срещата. Кейди Баре, Алейш Видал и Оскар Хил бяха покрай гола, само че ударите им не стигнаха крайната цел. 

Така Еспаньол загуби нови значими точки и остана на 16-ото място с 12 пункта. Положението за тях в допълнение се усложнява и от обстоятелството, че 18-ият Селта към момента е с мач по-малко и до края на кръга “папагалчетата ” могат да пропаднат още по-надолу в класирането на Ла Лига. 

За Виляреал пък успеха беше скъпа, тъй като ги изкачи до осмото място в класирането и отборът към този момент е единствено на три точки от местата, даващи право на присъединяване в европейските клубни шампионати.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport 4.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР