Ескортираният самолет успешно каца в Истанбул, без последствия за пътниците

...
Ескортираният самолет успешно каца в Истанбул, без последствия за пътниците
Коментари Харесай

Български Миг-29 оказаха помощ на пътнически самолет след сигнал за бомба на борда

Ескортираният аероплан сполучливо каца в Истанбул, без последици за пасажерите и екипажа

В ранния следобяд на 11 май 2022 година дежурните изтребители от авиобаза Граф Игнатиево излетяха, с цел да окажат помощ на пътнически аероплан, за който е подаден сигнал за вероятно съществуване на взривно устройство на борда.

Това оповестяват от министерството на защитата.

При осъществяване на действителна задача по "Air Policing ", българските летци са поели контрола над гражданското въздухоплавателно средство от румънските си сътрудници, ескортирали са го над територията на Република България и са го предали на турските изтребители.

Българските екипажи извършиха всички процедури в сходство с условията на националното и интернационалното законодателство за надзор над въздухоплаването и защита на въздушното пространство.

По-късно ескортираният пътнически аероплан сполучливо кацна в Истанбул, без последици за пасажерите и екипажа, прецизират от МО.

С този полет българските Военновъздушни сили за следващ път подсигуряваха както сигурността на популацията и инфраструктурата на Република България, по този начин и спокойствието на въздушния трафик, се споделя още в известието.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР