Ескалиралото търговско напрежение подкопава перспективите за растежа на световната икономика.

...
Ескалиралото търговско напрежение подкопава перспективите за растежа на световната икономика.
Коментари Харесай

ОИСР прогнозира най-слабия ръст на световната икономика от финансовата криза

Ескалиралото комерсиално напрежение подкопава вероятностите за растежа на международната стопанска система. Световната стопанска система е на път към най-слабия си напредък от финансовата рецесия. Това предизвестява Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), съобщи Агенция Франс Прес.

Организацията актуализира икономическите си прогнози от май. Тя понижи прогнозата за международния стопански растеж за тази година до 2,9 на 100 от 3,2%. Прогнозата за 2020 година е понижена до 3,0% от 3,4 на 100.

Това е най-ниската прогноза за международната стопанска система от финансовата рецесия, като рисковете от спад не престават да се усилват, означават от Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Международният валутен фонд към този момент понижи прогнозата си за стопанската система през юли поради комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай.

Перспективите за икономическия напредък на всички страни от Г-20 са ревизирани от Организацията за икономическо сътрудничество и раз, съответно тези, които са изложени на спад на международната търговия и вложения.

Сега стопанската система на Съединени американски щати се чака да се разшири с 2,4 на 100 тази година, което е с 0,4% по-малко спрямо прогнозата от май. Също по този начин е доста по-слабо показване от 2,9 на 100 през предходната година. За 2020 година прогнозата е стопанската система на Съединени американски щати да се свие с 0,3 на 100 до 2,0%.

Икономическият напредък на Китай се планува да се забави до 6,1 на 100 през 2019 година, което е спад с 0,1 на 100, а за идната година прогнозата е спад до 5,7%.

Ревизирана е прогнозата и за икономическия напредък в еврозоната до 1,1 на 100 тази година и 1,0% през 2020 година

Брекзит визира вероятностите за икономическия напредък на Обединеното кралство. Организацията за икономическо сътрудничество и раз чака 1,0% тази година и 0,9% през 2020 година спрямо 1,4 на 100 предходната година. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР