Ескалира протестът в Скопие срещу решението на управляващите да приемат

...
Ескалира протестът в Скопие срещу решението на управляващите да приемат
Коментари Харесай

Ескалация в Скопие: арестувани и ранени при протеста пред парламента


Ескалира митингът в Скопие против решението на ръководещите да одобряват така наречен френско предложение за започване на договаряния в Европейски Съюз. Във вторник вечерта имаше ранени и задържани. В Северна Македония стачкуват от събота.

47 служители на реда са били ранени по време на ескалиралия митинг във вторник вечерта, 5 юли, пред Народното събрание в Скопие, заяви вътрешното министерство на Северна Македония. 11 от силите на реда са били ранени тежко, става още ясно от известието.

Протестът в Скопие: камъни по улицата

От. При ескалиралия митинг през вчерашния ден са били арестувани 11 от протестиращите.

Полицията оповестява за съществени нарушавания по време на митинга - като мятане на камъни, стоманени предмети, плочки, яйца, коктейли " Молотов ", пътни знаци и пиротехнически средства. Те са били хвърляни както по постройките, по този начин и по служителите на реда.

Полицаи в Скопие

Демонстрантите желаеха оставката на премиера и на външния министър. Пред Народното събрание беше умерено, до момента в който в един миг група стачкуващи не пробиха защитната ограда и се запътиха към постройката, пред която имаше полицейски кордон. Малко по-късно множеството стачкуващи си потеглиха, а пред Народното събрание останаха единствено най-радикалните, които продължиха да хвърлят камъни по постройката.

За митинги против френското предложение от събота насам приканват двете опозиционни партии ВМРО-ДПМНЕ и Левицата.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР