Ескалира напрежението срещу изграждане на каменна кариера в хаджидимовското село

...
Ескалира напрежението срещу изграждане на каменна кариера в хаджидимовското село
Коментари Харесай

Ескалира напрежението срещу каменна кариера в село Ново Лески

Ескалира напрежението против създаване на каменна кариера в хаджидимовското село Ново Лески. В митинга през днешния ден по обед към локалните поданици се причислиха и хора от прилежащите села. Дойдоха също представители на Министерството на енергетиката.

За малко беше затворен и пътят за Гърция. Наложи се кметът да успокоява пристрастеностите.
Протестите не престават към този момент шести ден. Изпратени са писма до регионалния шеф на Благоевград, до депутатите от Пиринско, до министъра на енергетиката Теменужка Петкова и до премиера Бойко Борисов

Надеждите на протестиращите са, че няма да се стигне до сключване на концесионния контракт за рандеман на мрамор в селото.

Според вложителя добивът на камък няма да е обвързван с повдигането на прахуляк, а до разрешителното стигнал по всички стъпки от закона.

Според Министерството на енергетиката оценката на капиталовото желание е с изминал период и това би попречило на сключване на концесията, само че единствено след решаващото мнение на екоинспекцията. А представителят на страната получи и други сигнали.

В региона се натъкваме и на нерегламентирана кариера, скрита ловко в горичката. Ясно се вижда, че тук са добивани инертни материали.

„ Ще ангажираме една инспекция, само че значимото тук да се знае е, че с цел да има резултати от инспекцията би трябвало да хванем някой на място да добива”, разяснява Станислав Станков от енергийното министерство.

На място обаче не беше открит никой, макар че следи от рандеман на камъни имаше на всички места по пътя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР