Ескалация на напрежението в София Тех Парк, където се проведе

...
Ескалация на напрежението в София Тех Парк, където се проведе
Коментари Харесай

Физически сблъсъци след конференцията на ГЕРБ

Ескалация на напрежение то в " София Тех Парк ", където се организира конференцията на ГЕРБ. На излизане от събитието делегатите бяха посрещнати от протестиращи, които скандираха " оставка ". Наложи се те да бъдат извеждани с полицейски кордон. Още по време на речта на премиера извън се чуха крясъци " Оставка ". Той замълча за миг, след което означи, че това е демокрацията и продължи: " Ние не сме отишли нито на Плевен, нито на Бузлуджа да пречим ".

По-рано няколко стачкуващи са стигнали в периметъра на конференцията. Един от тях е опитал да се качи на сцената по време на изказването на премиера, само че е бил спрян и изведен. След 10-15 минутна игра на котка и мишка протестиращите, които бяха стигнали на метри от конференцията, бяха спрени от 3 реда компактен полицейски кордон, след което се изтеглиха. Някои от участниците в акцията се оплакаха, че против тях е упражнено принуждение.



В същото време в пространството, до което беше допускан активът на партията, стартира пердах. Встрани от публиката беше изведен мъж, а по-късно се стигна и до замяна на юмруци. Към момента няма информация по какъв начин се е стигнало до случая. След края на конференцията протестиращи блокираха пътя пред " Арена Армеец ", с цел да не може членовете и симпатизанти на ГЕРБ да си тръгнат. Полицията обаче ограничи протестиращите от двете страни на пътя, с цел да може колите да се изтеглят. Разпространени в обществената мрежа фрагменти демонстрират по какъв начин младо момче с лице, прикрито зад антивирусна маска, хвърля и чупи телефона на журналистката от " Свободна Европа " Полина Паунова, която преди този момент отива при него, с цел да му задава въпроси с колежката си Генка Шикерова. Пиарът на Министерството на земеделието Ася Попова също сподели, че е била нападната. Агресивен мъж взел телефона й и я е блъснал в корема. Напрежение имаше след края на срещата и към персоналния консултант на Бойко Борисов Севдалина Арнаудова и пиарат на ГЕРБ Никола Николов. " Целта е ние да ги набием. Това са провокатори ", сподели Николов. Протестиращите нападнаха словесно и евродепутата Асим Адемов. Той ги прикани за разговор, а те го наобиколиха с нападки. От Министерство на вътрешните работи оповестяват, че са получени доста сигнали за това, че в региона на Четвърти километър групи пресичат непрекъснато пешеходните пътеки и затрудняват идването на делегатите и напредването на жителите на столицата. На място са полицейски чиновници, които обезпечават сигурността и подкрепят придвижването. По данни все още в региона на София Тех Парк са се събрали към 50 протестиращи. Час след края на събитието от ГЕРБ излязоха с публична позиция за случилото се: Политическа партия ГЕРБ изрично се разграничава от дейностите на група провокатори, които провокираха конфликти на Националната конференция на партията, която се организира през днешния ден, 5 август 2020 година Членовете и симпатизантите на ГЕРБ от самото начало демонстрираха мирните си планове и не предизвикаха експанзия. За страдание, платени провокатори пробиха защитата на форума и влязоха в пререкания както с членовете на ГЕРБ, по този начин и с протестиращите жители. Бяха нападнати протестиращи, членове на ГЕРБ и публицисти. Настояваме проверяващите органи да разкрият всички обстоятелства и условия към днешните конфликти и отговорните да понесат отговорност. Политическа партия ГЕРБ не е наемала спомагателна защита за форума. Охраната бе обезпечена от " София Тех Парк ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР