Ескалация на напрежението в четвъртия ден на протестите в Скопие.

...
Ескалация на напрежението в четвъртия ден на протестите в Скопие.
Коментари Харесай

Погром и тежко ранени полицаи на протеста в Скопие

Ескалация на напрежението в четвъртия ден на митингите в Скопие. Повод за демонстрацията е френското предложение за споразумяване на разногласието сред Северна Македония и България.

Голяма група от протестиращи, скандиращи „ Оставка “, „ Никога Северна, единствено Македония “ и „ Бугар Османи “ мина по моста на река Вардар и продължи към постройката на Министерството на външните работи. Там те хвърляха по нея пиратки, яйца и бутилки. В разследване на това беше счупено стъклото на вратата на постройката. След това шествието се насочи към Народното събрание.



Протестиращите хвърляха димки и пиратки по постройката, както и по служителите на реда към нея. Младежи съумяха да съборят металните заграждения и застанаха пред полицейския кордон с щитове. Силите на реда се групираха пред вратата на Народното събрание и съумяха да изтласкат групата, подреждайки се в плътна редица пред постройката, оповестява Нова Телевизия.

Към полицията бяха хвърляни камъни, изкъртени кошчета за отпадък, пътни знаци и даже копие. Кордонът съумя да изтласка и раздели групата на улицата пред Народното събрание, а по-късно и през нея. Най-малко 7 служители на реда бяха ранени и изведени от сътрудниците си отвън кордона. Има и няколко задържани.

Малко по-късно Народното събрание беше ограден напълно от полиция, а протестиращите бяха разграничени на две групи и изтласкани към парка и врата „ Македония “ против постройката на Народното събрание. По улиците на Скопие има бронирана техника, специфични елементи на полицията, както и военни..
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР