Ескадреният миноносец от Военноморските сили на САЩ Карни вчера е

...
Ескадреният миноносец от Военноморските сили на САЩ Карни вчера е
Коментари Харесай

Втори американски ракетен ескадрен миноносец навлезе в Черно море

Ескадреният миноносец от Военноморските сили на Съединени американски щати " Карни " през вчерашния ден е минал Босфора и е влезнал в Черно море, присъединявайки се към есминеца " Рос ", заяви пресслужбата на Шести американски флот, представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Според цитираното известие, на 17 февруари " Карни " се е включил към " Рос " в Черно море " за осъществяване на морски интервенции по сигурността. Влизането на втори американски транспортен съд Съединени американски щати в Черно море е в границите на графика, който разрешава на Военноморски сили на Съединени американски щати да поддържат оперативно наличие в района ".

" Решението да изпратим по едно и също време два кораба в Черно море беше взето по-рано, а не като реакция на каквото и да било ", декларира командира на разрушителя " Карни " вицеадмирал Кристофър Грейди.

" Ние работим в определено от нас време и в определено от нас движение в този стратегически значим район. По своя темперамент корабите са мобилни и гъвкави сили и Военноморски сили са способни по неповторим метод да дават надеждни сили за отбрана на нашите ползи по целия свят ", прибавя той.

В известието се отбелязва, че за финален път два американски бойни кораба са се намирали в Черно море по едно и също време по време на американско-украинските учения Sea Breeze през в юли 2017 година

Продължаващото наличие на Военноморски сили на Съединени американски щати в Черно море " показва нашия ангажимент към районната непоклатимост, сигурността на морската навигация на нашите сътрудници в Черноморския район и груповата отбрана на нашите съдружници от НАТО ", споделя Грейди.

Разрушителят " Карни " от Шести американски флот е 14-ият транспортен съд от клас " Арли Бърк ", въоръжен е със система за противоракетна защита " Иджис ", ракети " Томахок " и " Харпун ", системи за Противовъздушна отбрана и битка с подводници и може да носи два щурмови вертолета MH-60R " Сикорски ", добавя ТАСС.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР