Ескадреният миноносец от ВМС на САЩ „Карни“ вчера е преминал

...
Ескадреният миноносец от ВМС на САЩ „Карни“ вчера е преминал
Коментари Харесай

Втори американски боен кораб влезе в Черно море

Ескадреният миноносец от Военноморски сили на Съединени американски щати „ Карни “ през вчерашния ден е минал Босфора и е влезнал в Черно море, присъединявайки се към есминеца „ Рос “, съобщи организация ТАСС, като се базира на пресслужбата на Шести американски флот.

Според цитираното известие, на 17 февруари „ Карни “ се е включил към „ Рос “ в Черно море

„ за осъществяване на морски интервенции по сигурността .

Руски самолети стреснали американски транспортен съд в Черно море

Влизането на втори американски транспортен съд в Черно море е в границите на графика, който разрешава на Военноморски сили на Съединени американски щати да поддържат оперативно наличие в района “.

„ Решението да изпратим по едно и също време два кораба в Черно море беше взето по-рано, а не като реакция на каквото и да било “, декларира командира на разрушителя „ Карни “ вицеадмирал Кристофър Грейди.

„ Ние работим в определено от нас време и в определено от нас движение в този стратегически значим район .

По своя темперамент корабите са мобилни и гъвкави сили и Военноморски сили са способни по неповторим метод да дават надеждни сили за отбрана на нашите ползи по целия свят “, прибавя той.

В известието се отбелязва, че за финален път два американски бойни кораби са се намирали в Черно море по едно и също време по време на американско-украинските учения Sea Breeze през в юли 2017 година

Продължаващото наличие на Военноморски сили на Съединени американски щати в Черно море „ показва нашия ангажимент към районната непоклатимост, сигурността на морската навигация на нашите сътрудници в Черноморския район и груповата отбрана на нашите съдружници от НАТО “, споделя Грейди.

Разрушителят „ Карни “ от Шести американски флот е 14-ият транспортен съд от клас „ Арли Бърк “ ,

въоръжен е със система за противоракетна защита „ Иджис “, ракети „ Томахок “ и „ Харпун “, системи за Противовъздушна отбрана и битка с подводници и може да носи два щурмови вертолета MH-60R „ Сикорски “, добавя ТАСС.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР