есетки кадети от „Уест Пойнт” са замесени в един от

...
есетки кадети от „Уест Пойнт” са замесени в един от
Коментари Харесай

Голям скандал с измама във военната академия „Уест Пойнт”

есетки кадети от „ Уест Пойнт” са забъркани в един от най-големите кавги с измами на изпит, който компрометира елитната американска военна академия, оповестява Би Би Си..

Повече от 70 кадети бяха упрекнати в нарушение на Кодекса на достойнството по време на тест по математика, до момента в който учели отдалечено поради пандемията на ковид.

Повечето кадети са признали машинация на изпита през май. Инструкторите станали подозрителни, когато забелязали нередности, до момента в който маркирали тестванията.

Седемдесет и двама от участващите кадети са първокурсници, само че измежду хванатите да мамят има и второкурсници.

Петдесет и петима, които са признали машинация, са изпратени на шестмесечна рехабилитационна стратегия и ще бъдат в пробация през останалото си време в „ Уест Пойнт”.

Някои делата по случая са прекъснати заради липса на доказателства или тъй като кадетите са напуснали, до момента в който няколко други са изправени пред чувания пред съвет, формиран от техни сътрудници, с цел да се дефинира дали ще бъдат осъдени или изхвърлени от военната академия.



Кодексът на достойнството на кадетите, гравиран върху камък на мемориал в „ Уест Пойнт”, гласи: „ Кадетът няма да лъже, мами, краде или толерира тези, които го правят”.

„ Системата за чест в Уест Пойнт е мощна и работи по този начин, както е проектирана”, разяснява генерал-лейтенант Дарил Уилямс, шеф на академията. „ Взехме умишлено решение да съблюдаваме университетските ни стандарти по време на пандемията. Държим кадетите да съблюдават тези стандарти.”

Това е най-големият скандал в „ Уест Пойнт” от 1976 година, когато 153 кадети бяха изгонени или сами напуснаха поради машинация на изпит по електротехника.



„ Уест Пойнт”, която е на към 100 км северно от Ню Йорк, е възпитала някои от най-известните генерали в Съединени американски щати, в това число Юлисис С. Грант, Робърт И. Лий, Дъглас Макартър и Дуайт Айзенхауер.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР