Eсента вече е тук и времето става все по-студено. Така

...
Eсента вече е тук и времето става все по-студено. Така
Коментари Харесай

5 храни, с които да засилим имунитета си през есента

Eсента към този момент е тук и времето става все по-студено. Така заплахата от улавяне на настинки се усилва, а и през този интервал има доста вируси. Затова е значимо да подсилите имунната си система. Ето и какво да хапвате, с цел да сте по-здрави и да имате повече сили.

Тиквички
Те са богати на витамините А, С, Е и К. Съдърожат и значими минерали - магнезий, желязо и мед, по тази причина ще оказват помощ да увеличите имунитета си. Тиквичките се грижат за здравето на сърцето, тъй като работят като антиоксидант. Богати са и на омега-3 мастни киселини, което е потребно за очите и зрението.

Риба
Доказано е, че имунната система на хората, които ядат риба 2 пъти седмично, е доста по-силна от на тези, които рядко хапват рибни артикули. Повечето риби съдържат цинк, йод и аминокиселини. Тези съставки защищават от диабет, сърдечни заболявания и грип. В рибата също има омега-3 мастни киселини, които защищават очите.

Гъби
Най-подходящо е да хапвате гъби през студените месеци. Това е един от дребното зеленчуци, които съдържат витамин D. Това е нискокалорична храна, тъй че няма да се притеснявате за трупането на непотребни килограми, в случай че постоянно хапвате гъби. Те не съдържат наситени мазнини, а са богати на протеини и въглехидрати - засищат ви и ви укрепват.

Зелка
Салатата от зеле е идеална за есента. За да имате мощна имунна система, значимо е черният ви дроб да е в положително положение. А зелето се грижи точно за този орган. Зелката е превъзходен източник на витамини - А, B1, B2, B6, E, C, K, както и минерали - калций, желязо, йод, калий, фосфор, сяра и фолиева киселина. Зелевият сок пречиства черния дроб.

Ябълки
Всеки е чувал какъв брой потребни са ябълките. Хубаво е да знаете, че те са най-богати на витамини точно през есента и тогава ви пазят от настинки най-вече. През студените месеци ябълките са цялостни с витамин С, който се грижи за имунитета и ви укрепва. Тези плодове вършат и кожата ви по-мека.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР