Есента се надявам по решение на Европейската комисия да имаме

...
Есента се надявам по решение на Европейската комисия да имаме
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Хората, които ще чакат Омикронската ваксина...

Есента се надявам по решение на Европейската комисия да имаме към този момент нов вид на имунизацията, който включва и Омикрон BA.5. Това сподели проф. Тодор Кантарджиев – съветник по имунизационния развой към Столичната община, представен от " Фокус "

„ Хората, които ще чакат Омикронската ваксина, да знаят, че тя е единствено за бустер, тя не се ползва като първична ваксина.

Затова който желае да си защищити здравето, не е имунизиран, в този момент е времето да се имунизира. Който е изложен на огромен риск, възрастен е, с съпътстващи болести и има контакт с доста хора, може в този момент да си направи бустер, а всички останали – малко по-разумно да го карат до септември, когато ще могат да си създадат бустер с новия вид на имунизацията “, означи той.

Най-важното е проветрението на помещението, уточни Кантарджиев.

Още преди месец специалисти на Столичната община обърнаха внимание на обществото за надигащото се разпространяване на разновидността ВА.5, който единствено за един месец във Франция стана преобладаващ, напомни професорът.

„ В момента е разгарът на летния сезон и климатичните условия са такива, които не допускат всеобщо разпространяване на коронавируси. Разбира се, това е доста добре и просто трябваше от месец, когато предупреждавах, да се акцентира на някои неща “, добави той.

Скритата заболеваемост се дължи на обстоятелството, че доста хора заобикалят да си създадат проучването.

„ Аз го приписвам до известна степен и на обстоятелството, че хората в тези огромни градове имат финансовата опция да си разрешат проучването, до момента в който огромна част от хората в нашата страна не са в положение да си заплатят проучването, тъй като би трябвало да закупят примерно 100 кг гориво, с цел да им върнат цената на едно проучване, и защото това доста рядко става Слава богу, че от вчерашния ден излезе някаква корекция и допълнение, тъй че джипитата най-малко да могат антигенни проби да изписват “, добави той.

Не се ли прави PCR, няма да има секвениране и няма да знаем кои нови разновидности са тръгнали, какви са новите разновидности и в кои области са те, акцентира той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР