Есента почти чука на вратите ни и всички искаме да

...
Есента почти чука на вратите ни и всички искаме да
Коментари Харесай

Ето какво да не купувате за есенния си гардероб


Есента съвсем чука на вратите ни и всички желаеме да възобновим дрешника си, тъй че са сме в крайник с модата и да сме подготвени за студените месеци. Често се случва обаче, когато времето е към момента топло и преценката ни не е напълно точна, да се хвърляме в непотребни покупки на облекла, които в последна сметка осъзнаваме, че не са ни нужни или не се усещаме удобно в тях.

Ние имаме опит в сходно извършване на покупки и сме си извадили няколко основни правила, които следваме постоянно, когато не се прииска да “сменим ” дрешника си. Ето какво не би трябвало да купувате тази есен:

Дрехи, каквито към този момент имате



Много постоянно купуваме по няколко чифта от едни и същи или сходни пуловери, дънки и така нататък, просто с цел да се запасим. Няма потребност. Защо ви е да притежавате дрешник, цялостен с повтарящи се облекла? Разгледайте какво към този момент притежавате и излезте “на лов ” за нови модели, които ще разнообразят познатата ви визия. Съвет: направете си лист с облеклата, от които се нуждаете и липсват в дрешника ви, и още един с тези, които доста желаете да притежавате. Първият лист може да съдържа тези бейсик детайли, които наложително би трябвало да имате, просто тъй като са основни за всеки аутфит, да вземем за пример бяла тениска. Изхвърлете тези облекла, които са захабени, и ги заменете с нови. Във втория лист си отбележете единствено 2-3 модела, които се надявате да намерите, просто тъй като ви харесват и ще ъпгрейднат дрешника ви.

Дрехи, които не ви стоят



Да, познаваме оня миг, когато забележим нещо извънредно и доста желаеме да си го купим, само че то просто не ни стои добре. Надяваме се, че ще отслабнем, ще го съвместим с различен детайл и на часа ще стартира на ни отива, само че има облекла, които просто не са основани за нашата конструкция на тялото и няма смисъл да влагаме в тях. В последна сметка, най-после те постоянно свършват на боклука или ги подаряваме на другарка. Не се самозалъгвайте, онази рокля в никакъв случай няма да ви стои добре, просто не е за вас. Вместо това намерете съвършената за вашето тяло рокля (може да е всевъзможен различен детайл от облеклото), които ще носите неведнъж и ще се гордеете, че имате.

Да ви приляга идеално е най-важният аршин в избора на облекла. Освен това е значимо да се запитате - комфортно ли се усещам в тази дреха… Ако отговорът е “не ”, просто не я купувайте. Няма да я носите, нито внезапно ще ви стане комфортна. Припомнете си какво споделя Коко Шанел: “Разкошът би трябвало да бъде комфортен, другояче това не е лукс ”. Това важи изключително мощно за обувките.

Не купувайте продукти, които не подхождат на климата



Понякога си мислим какъв брой ще бъде хубаво да носим къси поли и тънки чорапогащници, съчетани с високи токове, само че когато ветровете задухат, а дъждовете ни подхлъзват по пътя за офиса, тотално забравяме за съвършената есенна визия, която сме си фантазирали. Преди всички, дрешникът ни би трябвало да бъде съгласуван с климата на мястото, на което живеем.

Когато пазарувате за есента, помислете дали в действителност въпросните облекла и обувки са използвани за сезона тук. Ако не са, не ги купувайте, с цел да не събират прахуляк в дрешника и да съжалявате, че сте вложили в продукти, които няма в никакъв случай да носите.

Нискокачествени материи



Изкуствените материи са мощно ненадеждни, изключително в студено и влажно време. Винаги, когато пазарувате, гледайте усърдно етикетите и избирайте единствено облекла, направени от естествени материали - вълна, кашмир, памук. Освен това, естествените материали наподобяват по-добре, устоят по-дълго, носят се елементарно, тъй като са дишащи и не основават дискомфорт на тялото. Знаем, че намирането на естествени материи става все по-трудно, само че към момента има марки, които държат на качеството, а също и на здравето на своите консуматори, тъй че можете да намерите това вълнено палто, за което сте си мечтали и което сигурно ще топли доста повече от изкуственото, а и ще изглеждате доста по-елегантно в него.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР