Есента отдавна е тук и това означава, че е време

...
Есента отдавна е тук и това означава, че е време
Коментари Харесай

Чорапи срещу чорапогащници. Откъде произлизат и по какво се различават?

 Есента от дълго време е тук и това значи, че е време да сменяем леките рокли и сандалите с по-топли облекла и чорапи. Или чорапогащници? Разберете каква е разликата сред двете и по кое време са достигнали своя връх на известност.

Може би ще бъдете сюрпризирани да разберете, че тънките и еластични чорапи, които можете да намерите в съвсем всеки женски дрешник, са били основани през Втората международна война. Тогава за първи път на пазара се появяват от найлон , синтетично влакно, което е гъвкаво и не доста скъпо за произвеждане. За дамите по това време, които са носели поли и рокли, доста по-често от нас в този момент, продуктът става незаместим.

Практичните " найлони “ бързо стават съперници на до този миг по този начин известните копринени чорапи , които били много скъпи поради деликатния си натурален материал и не всеки можел да си ги разреши. И по този начин, полиамидната прежда, която произлиза от лабораториите на на американската компания DuPont, непредвидено провокира дребна фешън гражданска война.

Дългите дамски чорапи били най-често в физически цвят и имали противоположен черен тегел по цялата дължина на гърба. Въпреки обстоятелството, че в днешно време нямаме потребност от този тегел, към момента на пазара ще намерите модели с този емблематичен подробност. През идващите години продуктите на пазара от този тип уголемяват своята известност, като включват и други разновидности и дизайни, в това число и общоизвестните .

Чорапи и чорапогащници

Въпреки, че много хора не разграничават тези два продукта, са много разнообразни. Да, те са направени от еднакъв материал, само че чорапите се купуват по двойки и покриват до към 2/3 от бедрото, до момента в който чорапогащниците доближават до кръста и покриват цялата долна половина на тялото.

Предимството на чорапите е, че те не убиват и покриват единствено краката. Това ги прави подобаващи и за по-топлото време. И с ръка на сърцето би трябвало да признаем, че те наподобяват доста по-добре от чорапогащниците , опънати до кръста. Но пък въпреки това, чорапите нямат оформящия резултат в ханша и корема, който имат чорапогащниците.

Дайте късмет на жартиерния колан

Ако сте в търсене на идеалните чорапи , можете да изберете самозадържащи се модели, които имат силиконово бие и и компактно прилепват към кожата. С тях ще избегнете неуместното плъзгане и срутване. Изключително подобаващи са за прилепнали поли и рокли, тъй като са " невидими “ под облеклата за разлика от чорапогащниците .

Ако пък концепцията за стегнат подгъв, обграждащ бедрата ви не ви подхожда, можете да пробвате с тънки каишки, с цел да закрепите чорапите . Ще бъдете сюрпризирани какъв брой комфортни са те в действителност. Особено, в случай че сте почитател на ретро и класическите визии.

Чорапогащниците затоплят и маскират несъвършенствата

Популярността на измежду дамите идва главно поради това, че те са доста практични. Те ни топлят, когато времето захладнее, няма потребност да се тормозим дали са на мястото си и най-важното – спомагат за оформянето на фигурата, без помощта на особено. Ако пробвате чорапогащник с подсилена талия и лек оформящ резултат, можете да очаквате една концепция по-плосък стомах и плътно дупе.

Другото преимущество на чорапогащниците е, че се оферират в доста цветове. В множеството случай чорапите са в прилични съществени цветове като черен, бял, сив, мрачно наследник или бордо (има и изключения естествено), до момента в който чорапогащници има в съвсем всички вероятни нюанси.

Сега за загадъчното редуциране DEN?

Когато избираме би трябвало да вземем поради цената DEN (идва от denier). Това е единица, която преди е била употребена за изложение на мекотата на коприната, само че по-късно е трансферирана и за премерване на други материали.

Колкото по-малък е броят DEN, толкоз по-тънък и транспарантен е материалът на чорапите и чорапогащниците . Така под обозначението 15 DEN стоят тънки като паяжина чорапи и чорапогащници, с които краката ви ще наподобяват съвсем голи. Чорапите и чорапогащниците със 100 DEN са доста плътни и непрозрачни и са подобаващи за зимно носене. С увеличение на плътността на продуктите се усилва и тяхната издръжливост и мощ.

А вие от кой тим сте – на чорапите или чорапогащниците?  Рекламна обява РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР