Есента може да очакваме заразените с коронавирус у нас да

...
Есента може да очакваме заразените с коронавирус у нас да
Коментари Харесай

Проф. Витанов с мрачна прогноза за развитието на пандемията у нас

Есента може да чакаме инфектираните с ковид у нас да доближат 10 000 души .Това сподели в " Тази заран " по bTV проф. Николай Витанов, началник на екипа за разбори към Националния действен щаб.
". Броят на инфектираните, колкото и огромен да ви се коства, към момента е релативно дребен ", сподели той.
В края на април с борехме с гущерче, а не с Годзила. В началото бяха 6 души дневно, по-късно ограниченията престанаха да се съблюдават и се получи второстепенен пик.
В момента инфектираните са към 5500. До края на септември и началото на октомври са 90 дни. Средно по 50 случая дневно прави 4500, направи сметка проф. Витанов.
Това значи, че епидемията се разраства, само че доста постепенно и това е нашият късмет . Все още можем да я хванем. Трябва да се заловен клъстерите и да се лимитират, както до момента ", изясни проф. Николай Витанов.
Заразата още не е станала Годзила, добави математикът. Българското общество е разграничено на две. 80% съблюдават ограниченията, тези 20%, които не съблюдават ограниченията, повличат системата . В пика към Великден тестванията са били 8%, в този момент са 4,5-5%.
По думите му щабът и държавното управление вършат всичко допустимо, с цел да не се получи пренатоварване на здравната система., счита той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР