Есента идва с аромат на тиква, орехи и канелаНеобходими Продукти●

...
Есента идва с аромат на тиква, орехи и канелаНеобходими Продукти●
Коментари Харесай

Сладкиш с тиква, орехи и канела

Есента идва с мирис на тиква, орехи и канела

Необходими Продукти

● тиква - 2 ч.ч. настъргана сурова
● захар - 1 ч.ч.
● олио - за намазване на формата
● брашно - 1 ½ ч.ч.
● орехи - 1/3 ч.ч.
● канела - 2 - 3 ч.л.
● бакпулвер - 1 бр. пакетче
● олио - 150 мл
● пудра захар - за поръсване
● яйца - 3 бр. огромни

Начин на подготвяне

Почистваме си част от сурова тиква. Настъргваме си тиквата. Почистваме орехи. Смиламе си орехите в машинка за смилане на ядки. В дълбока купа благодарение на миксер разрушаваме яйцата, до момента в който си усилят размера и сместа стане пухкава.

Добавям след това захарта и отново разрушавам дълготрайно. Добавям олиото и не преставам да разрушавам с миксера. Пресявам брашното в друга купа и прибавям бакпулвера и разбърниквам, да се премесят добре. Постепенно добавям брашното в купата с яйчената примес и без миксера разбърниквам последователно.

Най-накрая поставям и настърганата тиква и смлените орехи. Добавям 2-3 ч.л канела. Канелата дава прекрасен мирис на сладкиша.

Намазвам си кръгла форма за торта с преносимо дъно с олио и я набрашнявам. Изсипвам сместа във формата и я заглаждам добре благодарение на лъжица, с цел да може при печенето сладкишът да остана равен.

Печем на 180 градуса в загрята фурна. Проверяваме си с съчка за зъби дали се е изпекъл. След като се изпече, го вадим и оставяме де се охлади леко и го режем на ромбове. Поръсваме с пудра захар благодарение на цедилка. Хапваме с кафе.

Да ви е сладко! Става доста мек, апетитен и благоуханен тиквен сладкиш.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР