Есента и зимата са сезони на грипове и настинките и

...
Есента и зимата са сезони на грипове и настинките и
Коментари Харесай

7 природни антибиотика, които спасяват от настинка

Есента и зимата са сезони на грипове и настинките и имунитетът ни се нуждае от подкрепление. Вижте 7 естествени антибиотика, които може да ползвате както при лекуване на вирусни болести, по този начин и като превантивна мярка.

Антибиотици се назовават субстанции или съединения, които имат способността да унищожават или да пречат на разпространяването на вируси и бактерии. Понякога са неизбежни, само че защото са известни със мощния си резултат и е допустимо да имат странични резултати върху организма, някои лекари и пациенти се стремят да ги заобикалят и да ги употребяват в в действителност наложителни случаи. За благополучие природата също предлага свои разновидности на антибиотиците, ето и 7 от тях.

Мед

Медът е универсално лекарство и и може да се ползва при необятен набор от недоволства и болести. Причината е, че има антибактериално, антисептично и противогъбично деяние. Лекува разнообразни инфекции, в това число може да се употребява като мас за по-бързо укрепване на рани.

За момента се счита, че медът от манука е най-полезен за здравето на организма и има най-силен резултат, само че боровият и липовият мед също не му отстъпват, като първият се е потвърдил като отличен асистент при кашлица и бронхит.

Чесън

Чесънът може да люти и да е причина за противен мирис, само че когато става дума за естествени антибиотици, той е един от най-силните. Причината се крие в наличието на алицин - вещество, което убива разнообразни форми на бактерии и прекъсва размножаването на вирусите. Чесънът се употребява и като имуностимулиращо средство и лекарство за пречистване на синусите.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет играе ролята както на антибиотик, като се употребява за детокс и изчистване на организма от бактерии, по този начин и като пробиотик за възобновяване на чревната флора след стомашни вируси. Освен това е известно средство за събаряне на килограми, защото форсира метаболитния развой.

Ехинацея

Ехинацея е билка, която би трябвало да участва в аптечките на всеки дом. Лекува всевъзможни грипове, настинки, синузит, уринарни инфекции, цистит. Известна е като мощен имуностимулатор, защото има способността да пречиства кръвта.

Джинджифил

Джинджифилът е може би най-използваното естествено лекарство, тъй като има мигновен резултат върху организма, като подтиква имунната система, облекчава болката и се бори с бактериите. Причината - разнообразието от витамини, минерали и антиоксиданти. Освен, че лекува недоволства като главоболие и гадене, джинджифилът служи за отваряне на дихателните пътища и за стимулиране на кръвообращението. Ползва се при грипове, настинки и вируси.

Риган

Риганът е от подправките, които ще послужат както в кухнята, по този начин и в домашната аптечка. В маслото от риган се съдържат две съединения (тимола и карвакол), които имат мощно противогъбично и антибактериално деяние. Антивирусните му свойства се употребяват за лекуване на грипове, настинки, сезонни вируси, инфекции на горните дихателни пътища и за изцяло укрепване на имунитета.

Кокосово масло
Ако се нуждае от естествено лекарство, което да лекува кожни възпаления и инфекции, тогава кокосовото масло е точният претендент. Известно е с това, че облекчава болежка и раздразнение, лимитира разпространяването и утежняването на обриви и кожни раздразнения.

източник: rozali.com
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР