Есента и депресията вървят ръка за ръка и нищо чудно

...
Есента и депресията вървят ръка за ръка и нищо чудно
Коментари Харесай

Болкоуспокояващите, депресията и помагат ли аспиринът и ибупрофенът при депресивни състояния

Есента и депресията вървят ръка за ръка и нищо чудно с мрачното време да ни налегне и тъмно въодушевление. Подобни положения са краткотрайни, само че от време на време може да се окаже, че имаме потребност от малко помощ, с цел да си върнем духа и желанието за живот.

Ако не можем да се оправим сами с депресията, като единствен излаз евентуално виждаме антидепресантите. Тези медикаменти обаче имат редица странични резултати и е мощно целесъобразно да заобикаляме приема им, в случай че не е изцяло неотложен.

А последното проучване на учени от китайски университет потвърждава, че има и един различен вид медикаменти, които много сполучливо повлияват депресивните положения.

И това са болкоуспокояващите с противовъзпалителен резултат, като добре познатите апсирин и ибупрофен. Същото въздействие имат и статините (за контролиране на холестерола), и рибеното масло.

Изводът е изработен въз основата на общо 26 научни опита, в които вземат участие общо над 1600 души. При тези, които одобряват противовъзпалителни медикаменти, е потвърдено до 80% по-добър резултат върху депресивните положения в сравнение с при останалата част, на които е давано плацебо.

Учените считат, че този резултат се дължи на обстоятелството, че възпаленията в тялото, които могат да са вследствие на недобро хранене или стрес да вземем за пример, оказват директно отрицателно въздействие върху мозъка и регулирането на страстите и могат да отключат меланхолия, написа Daily Mail.

Хората, страдащи от меланхолия, имат по-високи равнища на хормони, предизвикващи възпаления, в кръвта си. А изброените лекарства съумяват да управляват тези хормони и по този начин се реализира и баланс в прочувственото положение.

Необходими са обаче още проучвания по тематиката, с цел да има ясна науча позиция, която може да промени и метода, по който се лекува депресията. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР