Есента е време за разходки в паркове, топли шалове, вкусен

...
Есента е време за разходки в паркове, топли шалове, вкусен
Коментари Харесай

Как да не се разболеем през есента - пет съвета

Есента е време за разходки в паркове, топли шалове, апетитен чай и спокойни уютни вечери. За да предотвратите настинки или грип през този магически интервал, следвайте тези елементарни рекомендации - и бъдете здрави!
Ваксинирайте се
Сериозно, нищо по-ефективно от имунизацията за попречване на вирусни болести към момента не е изобретено. Това важи изключително за възрастните хора: при възрастните хора вероятността настинката или грипът да доведат до развиване на съществени затруднения е доста по-голяма. Но в случай че към момента не сте в тази възрастова група, към момента не би трябвало да пренебрегвате имунизацията: вероятността да се разболеете, откакто тя е понижена с съвсем порядък.
Мийте ръцете си по-често
Не единствено преди хранене, само че и след всяко посещаване на многолюдни места (например градски транспорт), както и след физически контакт - да вземем за пример здрависване. В допълнение, вирусите могат да се намират по дръжките на вратите, мобилните телефони, компютърните клавиатури и, несъмнено, на парите. Затова през зимата и есента си коства да миете ръцете по-често.
Не яжте на работното място
Колкото и да бързате и колкото и да е претрупан работният ви ден, не се изкушавайте да закусите навръх работното място. Освен в случай че не работите в изолирана стая, в която никой не влиза през работния ден, несъмнено. Само си представете какъв брой микроби и вируси се настаняват на работните ви повърхности денем! И всички те на драго сърце ще се реалокират първо на вашия обяд, а по-късно и във вашето тяло. Сигурни ли сте, че сте подготвени да поемете този риск?
Движете се навън повече
Активният метод на живот постоянно е от изгода, само че изключително през сезона на грип и простуда. Редовните физически извършения освен ни оказват помощ да останем във форма, само че и укрепваме имунната система, помагайки й да устоя на външни закани. Така есента е времето да започнете да ходите преди и след работа, както и да вършиме къси почивки за " индустриална гимнастика ".
Избършете повърхностите с дезинфектант
Ако работите в офис, избършете дръжките на вратите, работните плотове, вратите и други места, които прекомерно доста хора допират денем, с дезинфектант или най-малко алкохолни кърпички. Няколко секунди, които отделяте за разчистване, в последна сметка могат да ви поддържат здрави.
А каква е разликата сред простуда и грип - научете в този материал!
Източник: БГНЕС, превод от ТАСС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР