Есента е много подходящ сезон да прекараме малко повече време

...
Есента е много подходящ сезон да прекараме малко повече време
Коментари Харесай

Лесна рецепта за хапки от тиквички


Есента е доста подобаващ сезон да прекараме малко повече време в кухнята, без значение дали става дума за печене на сладкиши или готвене на зеленчукови ястия. В момента изобилства от най-различни зеленчуци, а цената на тиквичките е несъмнено по-ниска. Използваме момента, с цел да ви споделим една страхотна, лесна и бърза рецепта за тиквички на фурна, която ще желаете да си вършиме всеки ден, щом я опитате.

Необходимите артикули:

4 тиквички - настъргани и оцедени;
5 яйца 
1,5 чаши брашно (добавете повече, в случай че е необходимо) 
1/2 – 3/4 чаша олио 
1 чаша сирене (може и микс от настърган пармезан, датска фета и рикота) 
100 г спанак 
свеж лук 
резени домати за финал 



Загрейте фурната на 175 градуса. Настържете тиквичките и отцедете непотребната вода. Смесете дружно всички сухи съставки с тиквичките. Добавете останалите съставки и разбъркайте добре. Внимателно изсипете във форма, застлана с хартия за печене.

Отгоре поставете нарязани домати – можете да ги разположите според от това по какъв начин планирате да нарежете готовия артикул. Ще се нарязва по-лесно на квадрати откакто изстине и ще наподобява по-красиво.

Печете до 40 - 45 минути (може да отнеме повече време според от вашата фурна, тъй че предлагаме да ревизирате дали филийката е изпечена, златиста и хрупкава).

Насладете се!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР