Есента е един от най-подходящите сезони за спорт, в който

...
Есента е един от най-подходящите сезони за спорт, в който
Коментари Харесай

5 идеи за движение през есента

Есента е един от най-подходящите сезони за спорт, в който температурите са умерени, а хубостта и цветовете в близост способстват за в допълнение зареждане на организма и положително въодушевление. Ако не сте съумели да отделите време за придвижване през лятото, в този момент е моментът да го извършите! Ето и няколко оферти по какъв начин да раздвижите тялото си:

1 . Организирайте приятна разходка – излет в планината, гората или в парка с обичан човек и се насладете на превъзходните гледки и пъстри цветове. Така ще повлияете благотворно освен на здравето, само че и на настроението си.

2. Планински туризъм . Ранната есен основава отлични условия за планински туризъм. Направете цялостна подготовка на тялото, покорявайки хълмовете и върховете.  Запомнете: Планинският туризъм, изключително изкачването на скатове, ще усили изгарянето на непотребните калории, ще усъвършенства изхвърлянето на непотребните отрови от тялото Ви, ще освежи мозъка Ви и ще усъвършенства вашето въодушевление. Йонизираният въздух на планината, смесен с придвижване и вярно дишане, извънредно доста благоприятства за лечение на респираторните болести.

3. Изберете маршрут за колоездене – къс, за няколко часа или за през целия ден.  Запомнете : 1 час колоездене с сдържан ритъм изгаря към 500 калории. Колоезденето развива добре мускулатурата на краката и седалището и в случай че желаете плътно и хармонично тяло, то колоезденето е отлична опция да го развивате по прелестен метод и на чист въздух.

4. Езда . Конната езда е прелестно занимание и спорт за възрастни и деца. Тя развива салдото, усъвършенства координацията и двигателната функционалност, укрепва мускулите, усъвършенства рефлексите, предотвратява мускулните конвулсии, покачва подвижността на ставите, ускорява сърдечно-съдовата система, усъвършенства циркулацията на кръвта, подтиква сензорната интеграция, усъвършенства образното усещане за пространство, развива отговорност, самообладание и самодисциплина, покачва самочувствието. Конната езда в ход подтиква вътрешните органи, оказва помощ на чернодробната функционалност и храносмилането и води до изгарянето на над 5 калории за минута.

5. Любим спорт с другари. Горещото лято е отминало и есента е подобаващият сезон да поиграете футбол, баскетбол, волейбол или тенис с другари. Есенното време е по-прохладно, тъй че топлината няма да ви мъчи по време на интензивно придвижване. Организирайте приятелите си, 2-3 пъти седмично спортувайте и се забавлявайте дружно. Това с изключение на, че ще ви помогне да влезете в добра физическа кондиция, ще ви донесе и доста положителни страсти и приятни моменти, от които всички се нуждаем. Спортът, като се изключи че е метод да поддържаме положително здраве и хубаво тяло, е и метод да отпускаме прочувственото напрежение. Спортът с другари подтиква произвеждането на хормона на щастието, тъй че спортувайте и бъдете в положително въодушевление.

Инфо: https://vitarama.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР