Есенно-зимните месеци – период на спад на имунитета, настинки, грип,

...
Есенно-зимните месеци – период на спад на имунитета, настинки, грип,
Коментари Харесай

3-дневна диета за детокс



Есенно-зимните месеци – интервал на спад на имунитета, настинки, грип, по-забавен метаболизъм. Тялото ни се нуждае от повече витамини, минерали, здравословни храни и детоксикация.

Освен консумация на лук и чесън, кои други храни могат да ни оказват помощ да бъдем в добра форма и да засилим защитните сили на организма?

Тиква

Печена или варена, тиквата е освен вкусна, само че и доста потребна за организма. Консумацията ѝ ни обезпечава фибри, само че защото има малко калории се грижи и за нашата фигура. В допълнение тиквата съдържа доста витамини и минерали, които са нужни за естественото действие на тялото.

Сред едни от най-важните хранителни детайли в нея са пектиновите нишки и биофлавоноидите, с помощта на които тялото възстановява равнищата на холестерола в кръвта. Ето за какво я включете във вашия детокс проект.

Червено цвекло

Кореноплоден зарзават, който е добре да участва във вашето есенно-зимно меню, за пречистване на организма. То е богато на беталинами – растителни пигменти, на които дължи своя ослепителен цвят. Тези пигменти имат мощни противовъзпалителни и противогъбични свойства, спомагат за възобновяване на клетъчната конструкция на черния дроб, пречистване на жлъчните пътища, червата, кожата и тялото като цяло.

Ябълки

Ябълките са чудесни за вашата диета и есенно-зимна детоксикация. Консумацията им ще ви обезпечи витамин С, който е значим за усилване на имунитета през студените месеци. Полезните плодове съдържат пектин, фибри, които всмукват токсините и очистват червата. В състава им от хранителни детайли влизат и магнезият и калцият, които понижават риска от остеопороза.

Зеле

Редовната консумация на зеле спомага за пречистване на черния дроб и кръвоносните съдове. Зелето може да го консумирате сурово, на ядене, като не забравяйте и за киселото зеле, което също има редица изгоди за здравето, стига да не прекалявате с потреблението му.

Чушки

Чушките са апетитен свършек на всяко ядене или салата. Те изобилстват от витамини А и Е, а постоянната им консумация подкрепя червата и панкреаса. В допълнение тези зеленчуци съдържат доста вода, което освен ви хидратира, само че спомага за елиминиране на непотребните течности и токсините от тялото.

Споделяме и един образцов детокс режим, който може да следвате в границите на няколко дни. По време на детокс режима е добре да изключите от менюто си захарта, сладкишите, лакомствата, алкохола.

Първи ден

Закуска: овесена каша, към която може да добавите ябълка, канела, мед, боровинки, банани

Обяд: Крем чорба от тиква, свежа салата

Вечеря: Салата от зеле, цвекло, ябълка, 2 варени яйца и чаша зелен чай
Още по тематиката

Важни изгоди за здравето от бадемовото брашно
5 ежедневни неточности, които забавят метаболизма
6 аргументи да пиете сок от целина

Втори ден

Закуска: смути с плодове и зеленчуци по ваш избор

Обяд: Зеленчукова чорба, в която да добавите моркови, целина и чушки, свежа салата

Вечеря: Печено или варено пилешко месо, задушени зеленчуци, към които да добавите тиква или свежа салата, чаша свеж сок от нар

Трети ден

Закуска: печена или варена тиква с малко мед

Обяд: варен кафяв ориз, парче месо или риба, свежа салата

Вечеря: салата от алено цвекло, зеле и чушки, една печена ябълка

След това се връщате към режима от първия ден.

Източник: az-jenata

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР