Есенният залесителен сезон в Новата гора на София край Суходол

...
Есенният залесителен сезон в Новата гора на София край Суходол
Коментари Харесай

Започва есенното засаждане в Новата гора на София

Есенният залесителен сезон в Новата гора на София край Суходол стартира от 11.00 ч. през днешния ден, оповестиха от Столичната община.


Проектът на Столична община за промяна на пустеещ общински терен в зелен филтър край града, се осъществя към този момент трети сезон. В рамките на плана, Столична община обезпечава фиданките, уредите за засаждане и ръкавиците, а за самото засаждане се разчита напълно на доброволци. До момента в Новата гора на София са засадени 20 000 млади фиданки, за които грижи поставя Оперативна програма " Управление на общински земи и гори ".

За оптимално облекчение на всички искащи, които желаят да засадят дръвчета в Новата гора на София край Суходол, Столична община разкрива изключителна автобусна линия в границите на градския превоз, с номер 56A. Началната спирка на линията е метростанция " Вардар ", а последната спирка е Новата гора на София. Рейсът обслужва жители сред 9.00 и 16.00 ч., с период от час и половина.

Засажданията и този сезон ще се провеждат всяка събота и неделя от 10.00 до 16.00 ч. и ще продължат, до момента в който времето разрешава.

Повече информация за самодейността на Столична община може да бъде открита на www.novatagora.bg.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР