Есенният уикенд ни вдъхновява отново да се развихрим в кухнята

...
Есенният уикенд ни вдъхновява отново да се развихрим в кухнята
Коментари Харесай

Есенен тиквен пай с канела и индийско орехче

Есенният уикенд ни въодушевява още веднъж да се развихрим в кухнята с обичаните ни сезонни артикули. Този път залагаме на топъл тиквен десерт, който да споделим с обичаните си хора в уютния неделен следобяд.

Перфектен в композиция с чаша кафе и книга в ръка, този тиквен къс ще ви накара да се влюбите още повече в (ако това въобще е възможно). Топлина, благоухание на и изкушаващо вкусен десерт – това ни звучи като идилична уикенд картина. А на вас?
 Интерконекторът потегли и откри нова епоха за България 1 окт 2022 | „ Започва нова епоха за България и Югоизточна Европа. Този газопровод трансформира обстановката с енергийната сигурност...
Вижте по какъв начин и вие да си приготвите този есенен къс вкъщи. 

Необходимите артикули:

450 г тиквено пюре
3 големи яйца
250 г кафява захар
1 с.л. царевично нишесте 
½ ч.л. сол
1 и ½ ч.л. канела 
½ ч.л. изсъхнал джинджифил 
¼ ч.л.
⅛  ч.л. смлян карамфил
⅛ ч.л. черен пипер 
240 мл течна сметана
60 мл прясно мляко
тесто за къс (готово или направено от вас)

Смесете тиквеното пюре, трите яйца и кафявата захар в приблизително огромна купа. Добавете нишестето, солта, канелата, джинджифила, индийското орехче, карамфила, пипера, сметаната и млякото. Разбърквайте до приемане на хомогенна и гъста примес. Предварително загрейте фурната на 190 градуса. Пригответе тава за. На набрашнена повърхнина разточетете охладеното тесто във форма на кръг. Внимателно прехвърлете разточеното тесто в тавата. С дребен нож отстранете непотребното тесто от краищата на тавата. Можете да го ползвате по-късно за декорация на пая. Печете само тестото 10 минути във фурната. След това изсипете тиквената смес, направена по-рано, пълнейки към ¾ от тавата. Печете пая 55 – 60 минути. На 25-ата минута можете да покриете краищата на пая с алуминиево фолио, с цел да не изгорят. Когато е подготвен, оставете го да се охлади за най-малко 3 часа. Сервирайте с бита сметана и поръсена канела. 

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР