Есенната парламентарна сесия се открива при добра ситуативност на България

...
Есенната парламентарна сесия се открива при добра ситуативност на България
Коментари Харесай

Цветанов: България все по-успешно отстоява интересите си в ЕС

Есенната парламентарна сесия се открива при добра ситуативност на България в Европа. България все по-успешно се оправя с това да отстоява ползите си в Европейски Съюз. Европа се интересува от нас, следи ни, чува ни и ни прави оценка. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов при откриването на новия парламентарен сезон, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Политическите ни съперници опълчиха европейските на вътрешните ни проблеми. И най-големите критици няма по какъв начин да не осъзнават, че постигнатото през днешния ден е било предпочитание за българските управници десетилетия обратно, добави Цветанов.

Не стихват напъните от ляво да се стартират вести и събития в ущърб на ръководещите. Тонът на говорене от дълго време е минал границите на приличието. Знаем, че сме неуместна коалиция за съперниците си, тъй като съумяхме да дадем отпор на безотговорния популизъм. За следващ път заявяваме волята си да следваме законодателните цели в управническата стратегия на ГЕРБ-ОП. Знаем, че точно поради постоянството ни да изпълняваме обещанията и продължаваме да получаваме публично доверие и поддръжка, това ще проличи още веднъж и на идните избори следващата година за Екологичен потенциал. Българското председателство ни даде скъп опит, работеща администрация, изясни Цветанов.

Сред законодателните цели на ГЕРБ Цветанов открои това, че законотворческият развой не би трябвало да е пленник на случайни политически оценки и тълкувания. Трудът ни имаме вяра, че ще е оценен по достолепие, когато търсим публичен консенсус. Силните партии стават още по-силни, когато работят в среда на политическа уместност, акцентира Цветанов. Благоприятно събитие са направените промени в Наказателно-процесуален кодекс, Граждански процесуален кодекс и Административнопроцесуален кодекс, стремим се да развием електронното правораздаване. Да прилагаме обновена правосъдна карта, която да преодолее районните диспропорции в разпределението на делата, изброи Цветанов.

По отношение на бюджета и финансите предлагаме годишни промени в данъчното законодателство. В Закона за корпоративното подоходно облагане се вкарва европейска инструкция обвързвана с две мерки-ограничаване приспадането на лихви и въвеждане на режим за следени задгранични сдружения. Чрез поправките в Закона за налозите върху приходите на физическите лица понижава административната тежест и се усъвършенстват данъчните облекчения за деца, за деца с увреждания и за млади фамилии. Всички заявления и информации ще се подават единствено по електронен път.

В Данъчно осигурителния процесуален кодекс се усъвършенства фискалният надзор върху придвижването на артикули с висок фискален риск посредством въвеждане на неповторим идентификационен номер за данни свързани с транспорта на стоките, добави Цветанов.

Той посочи, че ГЕРБ гледа на държавния бюджет като на главен фактор за стабилността в страната. Отговорно ще обсъдим плана на Закон за държавния бюджет на Република България за 2019 година и Актуализирана средносрочна бюджетна прогноза за интервала 2019-2021 година като претекстове към него. Параметрите на бюджетната рамка ще бъдат съобразени с фискалните правила по Закона за обществените финанси, добави Цветанов.

Той сподели още, че през новата парламентарна сесия се надяват да одобряват на второ четене с огромна парламентарна поддръжка Закона за киберсигурността. Безспорно финансирането е от първостепенна значимост за бранш опазване на здравето, по тази причина ще приемем работещ бюджет на НЗОК.

Промените в Закона за енергетиката ще регламентират развиването на мрежа за зарядни станции за електрически автомобили.

Ще продължим да поддържаме развиването на Капиталовия пазар. Това е приоритет, деклариран от всички парламентарни партии. Добър образец е стартиралата ваучерна скица по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност ”, която финансира първичното обществено предложение на акции на български дребни и междинни предприятия на българската фондова борса, съобщи Цветанов.

За професионализъм, авторитет и вероятност работим благодарение на разнообразни политики в региона на образованието. Предвиждаме: 1/Инвестиции в учителите-водени от разбирането, че новият финансов запас за повишение на заплатите им е път към издигане на техния обществен и професионален статус; 2/ Развитие на професионалното обучение и образованието на фрагменти за стопанската система на страната. В основата му е кариерното насочване на подрастващите още от дребни, при което е нужно схващане и ангажирано присъединяване на всички заинтригувани страни. 3/ Развитие на цифровото образование посредством поощряване и потребление на просветителни технологии, които са част от образованието на новите генерации.

С измененията в Закона за висшето обучение се усъвършенства акредитацията на висшите учебни заведения, което ще обезпечи по-високо качество на образованието, добави ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

В сферата на труда и обществената политика предлагаме план на Закон за предприятията на обществената и солидарна стопанска система, който е част от Управленската стратегия на кабинета и е импортиран в Народното събрание през август 2018 година

В сферата на районното развиване предлагаме промени в Закона за устройство на територията с които облекчаваме административната тежест за жителите.

Нека през новата сесия на Народното събрание да се стремим към единодушие по одобряваните закони и дано да дебатираме културно и с прагматични причини, обърна се Цветанов към депутатите. ПГ на ГЕРБ има вяра, че е време оценките за качеството на законите да се дават възоснова на парламентарното и публично единодушие по тях, добави още Цветанов. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР