ЕС заяви днес, че турската офанзива в контролираните от кюрдите

...
ЕС заяви днес, че турската офанзива в контролираните от кюрдите
Коментари Харесай

ЕС и Великобритания са обезпокоени от турската офанзива в Сирия

ЕС съобщи през днешния ден, че турската атака в следените от кюрдите региони в Сирия проваля очакванията за прогрес в прекратяването на спора, съобщи Асошиейтед прес.

Операцията ще утежни ситуацията с бежанските потоци от Сирия, ще увеличи насилието против почтени цивилни и ще попречва битката с групировката " Ислямска страна ", сподели говорителката на Европейската комисия Мая Коциянчич.

Тя предизвести, че " каквито и да било нови военни дейности ще подкопаят стабилността на целия район, ще усилят страданието на цивилните, ще провокират нови разселвания, ще основат нова спънка пред доста сложния политически развой под егидата на Организация на обединените нации и, което също е доста значимо, ще слагат под опасност напредъка, реализиран от световната коалиция в разгромяването " на " Ислямска страна ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Няма военно решение на спора в Сирия, а единственото трайно решение е политическото ", акцентира говорителката на Европейска комисия.

В понеделник външните министри на страните от Европейски Съюз ще обсъдят в Люксембург рецесията, преди въпросът още веднъж да бъде издигнат на двудневната среща на върха на европейските водачи идващия четвъртък и петък.

Британският министър на външните работи Доминик Рааб изрази " отчаяние и безпокойствие " от турската военна интервенция против кюрдските милиции в Североизточна Сирия и прикани към въздържаност, съобщи Ройтерс.

" Интервенцията поражда риск от по-големи филантропични премеждия и подкопава съсредоточаването върху противодействането на Даеш (групировката " Ислямска страна " ) ", сподели Рааб. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР