ЕС затъна в криза, пише немското списание Der Spiegel. Кой

...
ЕС затъна в криза, пише немското списание Der Spiegel. Кой
Коментари Харесай

Spiegel: Европейският съюз няма тежест на фона на Китай, САЩ и Русия

ЕС затъна в рецесия, написа немското списание Der Spiegel. Кой е отговорен, че Европа не се развива в вярното направление? От позиция на Германия отговорът е явен: Гърция не икономисва задоволително, Франция и Италия организират малко промени, Източна Европа не демонстрира задоволително взаимност във връзка с бежанците, а Англия въобще излиза от Европейски Съюз. Обсъждането на общи европейски тематики в Германия приключва с извод: на другите страни не би трябвало да се разчита, нужни са строги правила, корав надзор и сурови наказателни ограничения.

В четвъртък и петък държавните ръководители в Европейски Съюз ще се съберат на среща в Брюксел. Сред тях ще бъде и новият френски президент Емануел Макрон, определен с ярка проевропейска стратегия. Обаче в Брюксел Макрон ще се срещне с Евросъюз, който не прави усещане на общественост, държаща своята орис в ръцете си, написа Der Spiegel.

На срещата на G20 през юли в Хамбург ще бъде обсъждана новата тактика на Европейски Съюз. „ На фона обаче на свръхдържавите Китай, Съединени американски щати и Русия европейците вършат лековато впечатление” – твърди немското списание. След 60 година от основаването си Евросъюзът наподобява „ раздробен от вътрешната страна и слаб отвън”, продължава Der Spiegel.

Според създателя, повода за проблемите на Европа са в това, че тя до момента не мина към държавност и на това пречи освен Германия. Нейната позиция е помрачена от съмнение във връзка с сътрудниците в Европейски Съюз по тази причина в сегашната рецесия Берлин упорства на твърди механизми за наблюдаване и наказания, които би трябвало да удържат страните от Европейски Съюз в руслото на обединен курс.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР