ЕС започва подготовка за налагане на допълнителни санкции срещу Беларус.

...
ЕС започва подготовка за налагане на допълнителни санкции срещу Беларус.
Коментари Харесай

ЕС започва подготовка за налагане на допълнителни санкции срещу Беларус

ЕС стартира подготовка за налагане на спомагателни наказания против Беларус. Това заяви висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел след изключителната видеоконференция на европейските външни министри, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той добави, че Европейски Съюз не приема резултатите от президентските избори в страната. По неговите думи новите наказания ще бъдат ориентирани против виновните за насилието против жителите и за подправянето на изборните резултати.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е изрази удовлетворение от днешното единомислещо решение на европейските външни министри. Европейски Съюз би трябвало да пази своите полезности, уточни тя.

През февруари тази година Съветът на Европейски Съюз удължи действието на досегашните наказания против Беларус с 12 месеца. Санкциите включват оръжейно ембарго; възбрана за експорт на артикули, които може да се употребяват за вътрешни репресии; запор на имущество; възбрана за пътешестване на жители, свързани с неразкритите случаи на изгубване на двама опозиционери, един предприемач и един публицист през 1999 година и 2000 година.

Действащите наказания против Беларус бяха въведени за пръв път през 2004 година в отговор на изгубването на посочените хора преди две десетилетия. След това Съветът наЕС одобри спомагателни наказания против участниците в нарушаванията на интернационалните изборни правила и на интернационалното право в региона на правата на индивида, както и в репресиите против гражданското общество и демократичната съпротива. Оръжейното ембарго беше въведено през 2011 година.

През февруари 2016 година Съветът на Европейски Съюз анулира глобите против 170 жители и три сдружения от Беларус, като резервира оръжейното ембарго и глобите против четирима жители. Съветът посочи тогава, че решението е взето при отчитане на подхванатите от Минск стъпки за възстановяване на връзките с Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР