ЕС запазва пълната си подкрепа за споразумението по ядрената програма

...
ЕС запазва пълната си подкрепа за споразумението по ядрената програма
Коментари Харесай

ЕС запазва пълната си подкрепа за споразумението с Иран

Европейски Съюз резервира цялостната си поддръжка за съглашението по нуклеарната стратегия на Иран, заяви в четвъртък висшият представител по външната политика и сигурността Федерика Могерини.

С огромна угриженост научаваме последните изказвания от Техеран, свързани със съглашението, добавя Могерини. Оставаме напълно обвързани със запазването и цялостното използване на съглашението, което е основно достижение в международните старания против разпространяването на нуклеарно оръжие и с водещо значение за общата сигурност, прибавя тя.

Европейски Съюз приканва Иран да продължи да съблюдава съглашението напълно, както до момента, и да се въздържа от стъпки, които биха довели до утежняване на ситуацията. Отхвърляме всевъзможни ултиматуми и ще оценим използването на договореностите от страна на Иран на основата на дейностите. Припомняме ролята на Международната организация за атомна сила, която следи и ревизира приложението на поетите от Иран отговорности, се показва в изказването на Могерини.

Тя показва страдание от възобновяването на глобите против Техеран от страна на Съединени американски щати и отдръпването на Вашингтон от съглашението. Решени сме да продължим напъните за обезпечаване на законна търговия с Иран, декларира Могерини. Тя приканва страните, които не са част от съглашението с Техеран, да се въздържат от дейности, които биха лимитирали опциите на страните, подписали съглашението, да извършват поетите с контракта отговорности.

Европейски Съюз е пред тежка алтернатива
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР