ЕС замисля да съди Великобритания, ако Лондон не заплати 39

...
ЕС замисля да съди Великобритания, ако Лондон не заплати 39
Коментари Харесай

ЕС може да съди Великобритания, ако Лондон не плати милиарди дори при твърд Brexit

ЕС замисля да съди Англия, в случай че Лондон не заплати 39 милиарда паунда и при корав Brexit, написа английският вестник The Daily Express, представен от Агенция " Фокус ".
Според вестника Европейски Съюз ще употребява опасността за правни ограничения, с цел да се подсигури, че Англия ще продължи да изплаща голямата сума, която е контрактувана като част от договорката на английския министър председател Тереза Мей за излизане на Острова от Евросъюза. Това съглашение обаче беше отхвърлено от английския парламент.
Висш чиновник в Европейски Съюз разкрива желанията като част от обявлението на Европейска комисия за застраховка при окончателното решение за излизане без договорка. Висшият брюкселски служител твърди, че " за всички задължения, които са поети от 28-те страни-членки, те би трябвало да получат заплащане ". В известието се добавя, че: " Това важи и при сюжета " без договорка ", при който от Обединеното кралство ще се чака да продължи да извършва всички отговорности, поети по време на участието на страната в Европейски Съюз. "
В съглашението за овакантяване на Европейски Съюз, което срещна сериозна опозиция в Уестминстър, Англия се съгласява да заплаща на Брюксел до 2020 година, в това число и за евробюджета. Така тя ще подсигурява своите отговорности за едно бъдещо комерсиално партньорство.
Но таксата от 39 млрд паунда ще влезе в спор със сюжета " без договорка ", което ще накара Брюксел да окаже напън върху Лондон да се съгласи все пак да одобри изискванията му. Според Брюксел по този начин ще се омекоти въздействието на излизане на Англия без договорка в области като селското стопанство и финансиране на изследователската активност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР