ЕС: Възобновяването на преговорите за Брекзит е невъзможно Възобновяването на

...
ЕС: Възобновяването на преговорите за Брекзит е невъзможно Възобновяването на
Коментари Харесай

ЕС: Възобновяването на преговорите за Брекзит е невъзможно

ЕС: Възобновяването на договарянията за Брекзит е невероятно
Възобновяването на договарянията по контракта за излизане на Англия от Европейския съюз е невероятно, само че Брюксел има намерение да откри колкото е допустимо по-тесни връзки с Англия след Брекзит. Това се споделя в заключителната декларация от срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел.

„ Европейски Съюз остава правилен на съглашението и има намерение да го ратифицира. Възобновяването на договарянията не се разисква “, се споделя в документа, в който също по този начин се акцентира желанието на Европейски Съюз „ да откри с Англия след Брекзит толкоз тесни връзки, колкото е допустимо “.

„ Европейски Съюз е подготвен за пристъпи към разискването на бъдещите връзки с Англия незабавно след подписването на контракта за излизане “, сподели ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск.

Лидерите на Европейски Съюз също по този начин са подчертали, че предохранителният механизъм, който би трябвало да резервира Северна Ирландия в Митническия съюз на Европейски Съюз след излизането на Англия, с цел да обезпечи прозрачността на границата сред Ирландия и Северна Ирландия /бекстоп/, „ ще остане в контракта като нужна гаранция “. „ Ако този механизъм бъде задействан, неговото деяние би трябвало да бъде лимитирано времево, и той би трябвало да работи единствено до този миг, когато окончателното съглашение, регулиращо граничния режим, бъде реализирано “, се споделя в документа.

Европейският съвет за следващ път прикани да се засилва подготовката за Брекзит на всички равнища, вземайки под внимание всички вероятни сюжети. Така водачите на Европейски Съюз индиректно дадоха да се разбере, че ще продължат подготовката за излизането на Англия от Европейски Съюз без съглашение.

[b]Лондон да каже какво чака от Европейски Съюз за Брекзит[/b]

Англия би трябвало в околните седмици да заяви, какво желае от Европейския съюз по контракта за излизане на Обединеното кралство от състава на съюза. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на конференцията след края на първия ден от срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел.

„ Англия би трябвало да каже, какво желае от нас, а не да пита, какво ние желаем. Ние желаем те да ни кажат в околните седмици, какво чакат от нас. Искаме обяснения “, съобщи той и добави, че Мей би трябвало „ градивно да формулира упованията си от Европейски Съюз “.

Според Юнкер английският министър председател се бори за одобряването на съглашението за излизането на страната от съюза, само че Европейски Съюз не вижда резултатите. „ Премиерът Мей старателно и безстрашно се бори, само че ние не виждаме за момента резултати “, сподели той.

Юнкер за следващ път акцентира, че съглашението за Брекзит не може да бъде променено. „ Можем да прибавим уточнения, само че нови договаряния по контракта няма да има “, отсече той.

[b]ЕС ще се приготви за Брекзит без сделка[/b]

Европейският съюз желае да резервира контрактуваното с Лондон съглашение за Брекзит, само че е заставен да се готви за по-малко удобен сюжет. Това съобщи в Брюксел немският канцлер Ангела Меркел след края на първия ден от срещата на Европейски Съюз на върха.

„ Желаем на европейско и на национално равнище... да се подготвим, в това число за сюжет на Брекзит без договорка, само че нашето предпочитание обаче е да запазим съглашението “, акцентира канцлерката. Меркел за следващ път съобщи, че постигнатото с Лондон съглашение не може да се разисква още един път.

Според нея по този начин нареченият „ бекстоп “ в Северна Ирландия е нужен като гаранция.

Меркел означи, че Европейски Съюз желае „ бързо да преодолее преходната фаза бекстоп “, с цел да могат всички страни по-късно „ да се развиват в тази посока, която пожелаят “.

[b]Мей напусна срещата без коментари[/b]

Британският министър председател Тереза Мей напусна срещата на върха на Европейския съюз в Брюксел за Брекзит без да дава отговор на журналистическите въпроси.

След довеждане докрай на полемиките за Брекзит Мей напусна централата на Съвета на Европа. Тя изглеждаше напрегната, стискайки зъби, мина около публицистите, седна в колата си и напусна срещата на върха.

Една от основните цели на Мей беше да получи гаранции от водачите на Европейски Съюз, че запазването на специфичния митнически режим, който ще обезпечи бистрота на границата сред Ирландия и Обединеното кралство, ще бъде стеснен във времето. Този режим прочут като „ бекстоп “ в действителност резервира Северна Ирландия след Брекзит в Митническия съюз и единния пазар на Европейски Съюз. Проблемът е в това, че този режим лимитира английския суверенитет в Северна Ирландия, поради което английските парламентаристи могат да провалят цялото съглашение сред Европейски Съюз и Англия. /ТАСС и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР