ЕС успя да се консолидира покрай пандемията от коронавирус. Това

...
ЕС успя да се консолидира покрай пандемията от коронавирус. Това
Коментари Харесай

Радан Кънев: EС вече няма да раздава пари просто така, както свикна властта ни

ЕС съумя да се консолидира около пандемията от ковид. Това сподели евродепутатът Радан Кънев пред bTV. Той изясни, че занапред ще излиза наяве по какъв начин ще се преодолеят икономическите последствия.
„ Всички са наясно, даже и така наречен спестовни страни, че е безусловно належащо да има огромен избавителен пакет и да се консолидира общ европейски дълг “, уточни той.
Той посочи, че упованията са за избавителен пакет от 1,5 трилиона евро. По думите му пари от този проект няма да се раздават просто по този начин, както била привикнала властта в България.
Кънев уточни три съществени целта, които ще залегнат в основата на раздаването на средствата. Това са рационализация и позеленяване на стопанската система, цифровизация, както и редуциране на веригите за произвеждане и разчитане на локално произвеждане.
" Вече би трябвало да покажем какви са целите ни, с цел да получим пари. С ръководство като днешното, което бойкотира европейските цели, защото очевидно бойкотира зелената договорка, може и да станем донори за някои страни. Минимум от половината от този избавителен пакет е за политики, свързани със зелени политики ", съобщи Кънев.
Той попита дали страната има народен оздравителен проект след рецесията, тъй като от него ще се дефинира ориста на 2 генерации българи - на тези, които са родени 90-те години и тези, които още не са пълнолетни.
" Нашето потомство свързва Европа с място за имиграция и това би трябвало да се промени ", добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР