ЕС трябва да се научи да използва езика на силата.

...
ЕС трябва да се научи да използва езика на силата.
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Европа трябва да се научи да изполва езика на силата

ЕС би трябвало да се научи " да употребява езика на силата ". Това съобщи на чуването си през вчерашния ден пред европейските депутати номинираният за идващ първи посланик на съюза Жозеп Борел. Той предизвести, че Европейски Съюз би трябвало да работи единно, в противоположен случай рискува да бъде смачкан от суперсилите Съединени американски щати и Китай, съобщи ДПА.

През последните 30 години светът " се промени трагично " към по-лошо, сподели Борел. Той означи, че към интернационалния ред " е отправено предизвикателство от логиката на политиката на силата, която е доста по-несправедлива, непредсказуема и склонна към спорове ".

Търговията, технологиите и финансите се употребяват като " политически оръжия ", добави Борел. По думите му наред с другото Европа се сблъсква с " неустановеност за интернационалната роля на Съединени американски щати ", нови закани от изток и нестабилна обкръжаваща среда.

" Това не е мечтаният от Европейски Съюз свят, само че съм уверен, че разполагаме с нужното, с цел да се надигнем против тази предизвикателна заобикаляща ни среда ", сподели той. Борел дефинира Европейски Съюз като " финансова суперсила ", чийто дипломатически потенциал е един от най-силните в света, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той обаче прикани съюза да работи единно на световната сцена.

" Или казано в едно изречение: Европейски Съюз би трябвало да се научи да употребява езика на силата ", съобщи 72-годишният претендент за дипломатическия пост.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР