ЕС трябва да промени позицията си за Брекзит, както ние

...
ЕС трябва да промени позицията си за Брекзит, както ние
Коментари Харесай

Мей: ЕС да промени позицията си за Брекзит

ЕС би трябвало да промени позицията си за Брекзит, както ние направихме с нашата. Този жест е нужен, с цел да продължат договарянията. Това съобщи английският министър председател и главен договарящ от английска страна по " развода " с Брюксел Тереза Мей. 

Тя изрази убеденост, че с взаимни взаимни отстъпки и благосклонност може да се реализира удовлетворяващо съглашение. 

Премиерът направи изказването си при идването си за неофициалната среща на върха на Европейски Съюз, която се организира довечера в австрийския град Залцбург. 

Тя ще има около  10 минути, с цел да беседва с водачите на 27-те страни членки,  които в четвъртък ще обсъдят Брекзит в нейно неявяване.

 

По-рано Мей съобщи в своя публикация, че в случай че Европейски Съюз и Англия желаят да реализират съглашение за Брекзит, нито една страна  не може да излиза с неприемливи претенции към другата .

Преговарящите страни имат намерение да  включат гарантираща уговорка в съглашението за овакантяване на Европейски Съюз , с цел да предотвратят в бъдеще потребността от " твърда " граница с Република Ирландия. Европейски Съюз желае Северна Ирландия да остане в митническата територия на блока, с цел да се избегнат митнически инспекции на границата. Но Мей счита, че това ще сътвори икономическо и конституционно разделяне в Ирландско море сред Англия и Северна Ирландия. Според нея това няма да бъде признато от нито един министър председател на Обединеното кралство.

 

 

news.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР